Petri-csésze töltő gép - nagy sebességgel

A hagyományos Petri-csésze töltő megoldások általában nagy helyigényűek és lassúak, ami csökkenti a hatékonyságot, amikor nagy teljesítményre van szükség. Egy élvonalbeli petri-csésze töltő gép, amely nem csak nagy sebességű töltésre van kialakítva, hanem helyigénye is kicsi, azonnal érezhető javulást fog hozni gyártósorának.

Helytakarékos, gyors Petri-csésze töltő gép diagnosztikai sejttenyészetekhez

Az IQ Designs által gyártott IQ-HSL egy nagy sebességű, moduláris Petri-csésze töltő berendezés, amely teljesen nyitott csésze szárítást tesz lehetővé.

Az IQ-HSL legnagyobb előnye, hogy kevesebb, mint feleannyi helyet foglal, mint a hagyományos töltő és szárító berendezések, helyet takarítva meg ezzel és növelve a hatékonyságot.

A berendezést 90 mm-es csészékre tervezték, de képesek különböző átmérőjű változatokat is kezelni. Perisztaltikus szivattyúval van felszerelve, aminek köszönhetően óránként 1500 csésze tölthető meg mindegyik soron, valamint opcionálisan töltőfej melegítővel is felszerelhető. A standard modellek 8, 10, és 12 sorra vannak kifejlesztve, de a vásárló igényeinek megfelelően személyre szabott megoldások is elérhetőek.

Az egész egység egy HEPA-szűrővel ellátott mini-környezetben van elhelyezve, amely állítható szárítási időt tesz lehetővé a kiválasztott médiumnak megfelelően.

Működtetése érintőképernyős panelen keresztül történik, amelyet automatikus csomagoló esetén egyetlen operátor is tud kezelni.

Az IQ-HSL nagy energiahatékonysággal működik, 50/60 Hz-es, 115/230 V-os energiaellátással. A standard berendezés pneumatikus meghajtással van felszerelve, azonban opcionálisan szervó meghajtással is elérhető.

Előnyei:

  • Kevesebb, mint feleannyi helyet foglal, mint a hagyományos töltő berendezések
  • Magas energiahatékonyságú, standard egyfázisú energiaellátással működik
  • Nagy teljesítmény, akár 18 000 egység töltésére is képes óránként a 12 soros verzió
  • Egy operátor jelenléte elegendő, csökkentve a működtetési költségeket
  • Számos kiegészítő berendezés érhető el az igényeknek megfelelően, többek között töltési, csomagolási, és feliratozási gépek

 

IQ Designs, Inc. develops innovative solutions for laboratory and production environments. The company specializes in petri dish filling machinery.