Pelletáló gép

Pelletáló gép: egyenletes hosszúságú pelleteket formáz pormentes, hengeres, sima felületű és nagy stabilitású granulátumok gyártásához.

Stabil pelletizálás egyenletes hosszúsággal

A Hosokawa Alpine, Gear pelletezőjét úgy ismerik, mint az alacsony sajtoló nyomású prést vagy pelletező-gépet. Ezt az eljárást sajtolásnak nevezik, és segít egyenletes hosszúságú, stabil pelletek egyenletes hosszúságban történő előállításában. A sajtolást egy pár, ellentétes irányban forgó, üreges, fogas görgő végzi el. A terméket a görgők húzzák, és a fúvóka furatok vagy sajtoló fúvókák sajtolják.

Az összenyomás mértékét a fúvóka átmérőjének és hosszúságának aránya határozza meg. A fúvóka átmérő-tartománya: 1 – 10 mm.

A Gear pelletező por- és gáztömör módon üzemeltethető. Minden gond nélkül üzemeltethető semleges gázokkal vagy oldószerekkel.

Pelletáló gép előnyei

  • Por- és gáztömör módon üzemeltethető.
  • Egyenletes hosszúság.
  • Üzemeltethető semleges gázokkal és oldószerekkel.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.