Osztott pillangószelep - Egyszer használatos

Osztott pillangószelep, dokkolószelep: a gyógyszer aktív hatóanyagok letöltése, vagy áttöltése során fennáll a kiporzás veszélye, ami a kezelő egészségére káros hatással lehet. Ezen túl az anyag áttöltése a nem megfelelő zárás esetén a  terméket is kiteszi a különböző környezeti hatásoknak, ami negatívan befolyásolhatja a minőségét.

Biztonságos megoldás.

Az Andocksysteme kettős pillangószelepei (AVAX) biztonságos módszert nyújtanak a termékek egyik tarolóból a másikba, vagy izolátorból taroló edénybe való áttöltésére, illetve tároló edényből kiszerelő (formuláló) berendezésbe. A szelep kialakítása olyan , hogy minimális a környezetbe történő por kibocsátás fordulhasson elő. Gyógyszer hatóanyagok és más olyan termékek továbbítására használatos, amelyeknek az elkülönítése egészségvédelmi vagy biztonságtechnikai okokból szükséges. Ezek a szelepek továbbá elősegítik a termék áramlását, és segítenek biztosítani a termék sterilitását.

Akár upstream, akár downstream vagy főfolyamat: A klasszikus módszerekkel való összehasonlítás azt mutatja, hogy ez az osztott pillangószelep-technológia biztonságosabbá teheti a folyamatot, mert az AVAX teljes egészében a gyógyszeripari előírásoknak megfelelő műanyagból készül. Ezen eldobható elzáró szelepek használatával a  folyamatok felgyorsulnak, mivel az AVAX magában foglalja a szennyezett tartályok ártalmatlanítását. Ez feleslegessé teszi a tisztítást és a validálást, és csökkenti az Ön költségeit.

Az AVAX műanyagból és rozsdamentes acélból készült, azonosan illeszkedő rendszerrel, alkalmas légköri nyomáson és normál hőmérsékleten történő alkalmazásokra. A többször felhasználható alkatrészként tervezett, rozsdamentes acélból készült AVAX a hibrid passzív-passzív kialakításnak köszönhetően az egyszer használatos műanyag változathoz is csatlakoztatható.

Osztott pillangószelep/dokkolószelep előnyei

  • Az AVAX intuitív és biztonságosan kezelhető
  • Megfelel a ≤ 1 μg/m³ kibocsátási határértékeknek
  • Integrált Tri-Clamp tömítéssel rendelkezik (4″ BS 4825-3)
  • Hibrid üzemre optimalizált az AVAX rozsdamentes acéllal
  • Steril változatban vagy elősterilizált alkatrészekkel is kapható

Az Andocksysteme a zárt rendszerű, conatinment elvárásoknak megfelelő ömlesztett anyag tárolás, kezelés, valamint dokkoló szelep megoldások specialistája.