Osztályozó malom puha termékekhez

Osztályozó malom: puha termékek őrlésére szolgál, amelyek Mohs keménysége legfeljebb 3. A végtermékek nem tartalmaznak túlméretes szemcséket, és meredek szemcsenagyság szerinti eloszlással és éles, felső vágással rendelkeznek.

Tapadós termékekhez tervezték, amik hajlamosak a lerakódásra

A Hosokawa Alpine ZPS Zirkoplex osztályozó malma egy univerzális berendezés a kb. Mohs 3-as keménységű anyagokhoz kifejlesztve. Előnye, hogy segítségével extrém magas finomság érhető, alacsony energiafelhasználás mellett.

A berendezés beépített osztályozókerekének köszönhetően pontos felső vágás állítható be. Az így előállítható szemcseméret tartomány jellemzően 5 – 200 um közötti. Az őrlésért az álló házban, valamint a forgó őrlőtárcsán elhelyezett laptörők felelnek.

Az osztályozó malom előnyei

  • Egyszerűen tisztítható, előnyös, ha gyakori termékváltásra van szükség.
  • Pigmentek, viasz, gyanták, por bevonatok, stb. lerakódásmentes és kíméletes feldolgozása.
  • Nagy levegőáram, ami csökkenti a melegedésből származó degradálódást
  • Stabil osztályozási karakterisztika: ha egyszer beállítják, az osztályozási finomság állandó marad.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.