Oldott oxigén szenzor

Oldott oxigén szenzor: a legtöbb biotechnológiai folyamat aerob körülmények között játszódik le, amikor is a folyadékfázisban oldott oxigén szabályozza a mikroorganizmus vagy sejt teljes metabolizmusát. Ezért a bioreaktorban felhasznált oxigén mennyisége egy elengedhetetlen paraméter a folyamat szabályozásakor.

DO2 szenzor

Az Applikon által gyártott AppliSens DO2-szenzor egy polarográfiás elven működő berendezés, amely információkat biztosít a folyamat során felhasznált, oldott oxigénről, ami a folyamatszabályozás alapját képezi. A berendezés kifejezetten hosszú távú, stabil, és pontos mérésekhez lett kifejlesztve, ami elengedhetetlen a fermentációs folyamatoknál és sejtkultúráknál. A kialakításának köszönhetően ellenáll az ismételt sterilizációs műveleteknek.

A szenzor titán-membrán modullal készült, így minimalizálódik a mérési eltolódás, és az autokláv polarizációs modul lehetővé teszi a rendszer felállási idejének csökkentését.

Az oldott oxigén szenzor előnyei

  • A szenzor FDA által jóváhagyott anyagokból készül
  • A kábel csatlakoztatása azonos a pH-szenzoréval
  • Alacsony áramlási sebesség függés, és jó válasz idő
  • Nagy mechanikai szilárdság
  • Beavatkozás nélkül üzemeltethető hónapokon keresztül

Applikon Biotechnology, a korszerű bioreaktorok világszerte vezető fejlesztőke és szállítója, laboratóriumi mérettől a termelő egységekig.

Filenév Filetípus Fileméret
Applikon DO2Sensors brochure.pdf application/pdf 1.35 MB