Oldatkészítő - kettő vagy több folyadék elegyítése

Oldatkészítő  gép, kettő vagy több folyadék hígítása egyetlen műveletben: eljárások folyékony alkotóinak helyben történő elegyítése, keverése.  Ez egy olyan berendezés, ami könnyedén kever össze, különböző jellegű folyadékokat, a legtöbb gyakori probléma elkerülése mellett.  Az eljárás, gyors, a szükséges berendezés helyigénye kicsi, és az eredő keverék homogén, és nem tartalmaz levegőt.

Gyors, pontos, zártrendszerű hígítás

Az IKA, DPV Dilution Plant (Hígító Üzem), két vagy több folyadék, teljesen zártrendszerű, szabályozott arányban történő összevonására szolgáló rendszer.  A zárt rendszer szükségtelenné teszi a nagy tároló- és keverőtartályokat, amik a hagyományos hígítási módszerek gyakori velejárói, és megakadályozza a levegő bevitelét, az ezzel együttjáró habképződéssel együtt.  A széles viszkozitás és koncentráció választék könnyen feldolgozható.  Az egység lelke az egy-fázisú, in-line diszpergáló egység és bemérő szivattyúk, amiket különlegesen, igen nagy pontosságúra  terveztek.  Érzékelők és visszacsatolások széles választéka áll rendelkezésre, és ezeket opciósan, a rendszer automatizálására lehet használni.  Az összekeverendő alkotók a diszpergálás előtt,  mindössze egymással kerülnek érintkezésbe, ami megakadályozza a nem kívánt reakciókat és csomósodást.  A rendelkezésre álló teljesítmény-tartomány: 3.000 – 15.000 liter per óra.

Oldatkészítő gép előnyei:

  • Jelentős idő megtakarítás, a keverék egyetlen műveletben történő előállítása következtében.
  • Homogén és valóban csomómentes eredmény, valamint egyenletes diszperzió minőség.
  • Nincs habképződés–a teljesen zárt rendszer kizárja a levegő zárványokat.
  • Rendkívül kicsi alapterület, hagyományos keverő- és tárolótartályokkal összehasonlítva.
  • Könnyen használható, széles skálán változó viszkozitású és koncentrációjú belépő anyagokkal.

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.