Nedves gyöngymalom - Függőleges tengelyű

Nedves gyöngymalom: a golyósmalmokban a golyók mozgása végzi el a szemcsék rendkívül kicsi szemcsenagyságúra őrlését.

A golyók anyaga jellemzően kerámia, ez végzi el az ásványok, fém- vagy vegyszer-porok őrlését.

A leggyakoribb alkalmazási területek: a GCC zagyok gyártása, amit a papíriparban használnak, de alkalmas rendkívül finom szemcséjű mészkő-zagyok, mint kalcium karbonát, mészkő és márvány zagyok előállítására is.

Magas koncentrációjú mészkő zagyok költség-hatékony őrlése

A Hosokawa Alpine ANR-típusú golyósmalmát a magas koncentrációjú mészkő zagyok költséghatékony, rendkívül finom szemcsenagyságúra történő őrlésére tervezték. Az üzemeltetés módja és a kialakítás lehetőséget nyújt a szemcse finomság, a fehérségi fokozat és az abrazív hatás szempontjából rendkívül jó minőségű termék előállítására.

A malom kialakítása alacsony karbantartási igényű, folyamatos rendszerű üzemeltetést biztosít, költséges állásidők nélkül. Az áramlási szerkezet lentről felfelé irányuló, miáltal a beadagolt anyagot a kerámia őrlő gyöngyök (cirkónium-szilikát vagy cirkónium-oxid) segítségével rendkívül finom szemnagyságúra őrli.

A malom állórészének hatékony hűtése felel az őrlés közben fejlődő hő eltávolításáért.

A keverőelemek és az őrlő-kamra falai kopásálló, felkeményített anyagokból készülnek.

Nedves gyöngymalom

  • Nyitott kialakítás, függőlegesen kevert golyós malom, egylépcsős üzemmódra tervezve.
  • Alkalmas rendkívül finom szemcsés kalcium  karbonát és egyéb ásványi por zagyok előállítására.
  • Folyamatos üzemeltetésre alkalmas.
  • A berendezés karbantartási igénye alacsony.
  • Kerámia bevonatú, kopás elleni védelem biztosítja a nagyfokú fehérséget.
  • Költséghatékony, köszönhetően az őrlés alacsony energia-felhasználásának.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.