Nagynyomású homogenizáló

Nagynyomású homogenizáló: Amikor a gyártási folyamatnál rendkívül finom szemcsés, homogenitált emulzióra van szükség, a hagyományos, fogazott gyűrűs diszpergálók nem minden esetben hatékonyak.  A mikro-emulziókhoz szükséges, ténylegesen rendkívül nagymértékű méretcsökkentés érdekében, sikeresebben használható a szélsőséges nyomásciklus. Ez a technológia megbízhatóan aprítja és diszpergálja a szemcséket, a közegen belüli kavitációs és turbulens áramlás felhasználásával, a nano-tartományú szemcsékből álló mikro-emulziók előállítása érdekében.

Homogenizálás nyomáshullám-lökéssel a rendkívül kicsi részecske méret elérése érdekében

A IKA, HPH Nagynyomású Homogenizáló, egy vagy több dugattyús szivattyút használ a homogenizálandó folyékony közegnél, akár 2000 bar nyomás előállítására. Ezután, a fluidumot átvezetik egy homogenizáló szelepen, ami a nyomást nagyon gyorsan légköri nyomásértékre csökkenti. Ez, az áramló fluidumban létrehozott hirtelen nyomásváltozás kavitációt, nagyfokú turbulens áramlást és egy belső nyíróerőt hoz létre a folyadékban, ami összetöri a nagyobb szemcséket, és eloszlatja azt, ami egy nagyon finom emulziót képez. A homogenizáló szelep belépő oldalán alkalmazott nyomás folyamatosan állítható, amint a szelepen átáramló mennyiség is, így az eljárás könnyedén adaptálható a kívánt végeredmények  széles variációjához, és a különböző áramlási karakterisztikával rendelkező fluidumok előállításához. A termékárammal érintkező valamennyi alkatrész, rozsdamentes acél, és autoklávban kezelhető, valamint az egész egységet robusztusságra és hosszú élettartamra tervezték.

A nagynyomású homogenizáló előnyei

  • A lehetséges legmagasabb energiabevitel lehetővé teszi a részecske méret csökkentését 0,1 mikronra
  • Bevált szerkezet és hosszú üzemi élettartam.
  • A termékkel érintkezésbe kerülő valamennyi alkatrész autoklávozható, és FDA engedéllyel is rendelkezésre áll.
  • Szabályozható áteresztőképesség, ami illeszkedik a folyadék áramlási jellegéhez.
  • Különböző méretekben és kiépítésekben szállítható, 2 – 100 liter/óra teljesítményhatárok között.

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.

Filenév Filetípus Fileméret
IKA pilot technology brochure.pdf application/pdf 3.90 MB