Hengeres malom - Nagy nyomóerejű

Hengeres malom: finom aprítás, nem finom aprítás előtt éles szélű és szűk szemnagyság szerinti eloszlású granulátumok előállítására szolgál. A nagy nyomóerejű hengeres malmokkal pontos eloszlású granulátumot lehet előállítani.

Tömör építésű malmok éles szélű granulátumok előállítására

A Hosokawa Alpine, nagy nyomóerejű hengeres malmát hengeres törőnek vagy hengeres présnek is nevezik. A tömörítő eljárásokkal összehasonlítva, kisebb nyomóerőt használ a hengerek között, mert nem kell új adhéziós erőket létrehozni.

A nagy nyomóerejű hengeres malmokban előállított termékek nagyon pontos szemnagyság szerinti eloszlással rendelkeznek.

Mivel az anyagágynak csak a külső szemcséi kerülnek érintkezésbe a henger felületével, szinte teljesen szennyeződésmentes őrlésre van lehetőség.

Gyakran használják kemény anyagok, mint kerámiák, a Mohs skála szerinti 5 – 9 keménységű ásványok, fémek és fémötvözetek őrlésére.

A hengeres malom előnyei

  • Tömör építésű malmok.
  • Rendkívül alacsony energiafelhasználás.
  • Pontos granulátum eloszlás.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.