Műzliszelet gyártó gép - Belépő szintű

Műzliszelet gyártó gép: A műzli- és gabonaszeletek egyre növekvő népszerűségnek örvendenek, mind nassolnivalóként, mind teljes értékű természetes összetevőkből álló ételként. A magasabb minőségű puhább szeletek gazdaságos gyártása komoly kihívás volt a kis és közepes kapacitású gyártóknak.  Hagyományos technológiával vagy csak formázott szárazmag alapú, vagy csak az extrudált szárított gyümölcspaszta alapú szeletek gyártása volt lehetséges, korlátozva a termékkínálatot. Egy modern, erre a célra kifejlesztett berendezés kiküszöbölheti ezeket a problémákat, amely érdekes lehet az Önök számára.

Egy flexibilis gép gabona- és gyümölcsalapú szeletek gyártásához

Az olasz DSC által gyártott Bar 2 típusú flexibilis, belépő szintű berendezés megoldást kínál az extrudált vagy formázott puha műzliszeletek gyártásához.

A száraz gabonakeverékekhez a kiindulási anyagot egy szállítószalagra adagolják, ahol egy lamináló hengeren megy át, ami tömöríti az alapanyagot. Ezután további lamináló hengerek adják a végleges méretet.

A szárított gyümölcsmasszáknál két, erre a célra kialakított henger formálja az előkevert anyagot egy teljesen alakítható extrudált termékké.

Mindkét típusnál az utolsó lépés a termék vágása a végső méretre. A vágási paramétereket a beépített érintőképernyővel ellátott kezelőfelületen lehet beállítani.

A HMI képes több recept egyidejű létrehozására és tárolására, lehetővé téve az egyszerű, egy személy általi kezelést.

A teljes berendezést úgy tervezték meg, hogy könnyen lehessen tisztítani, a termékkel érintkező felület jól takarítható.

Műzliszelet gyártó gép előnyei:

  • Flexibilis gyártás száraz vagy pasztaalapú puha szeletekhez
  • Cserélhető szerszám extrudáláshoz
  • Gyors és egyszerű tisztítás
  • Érintőképernyős kezelőfelület eltárolható receptekkel
  • Ideális kisüzemi gyártáshoz

DSC s.r.l. (https://www.dsccn.com/) is an Italial supplier, which specializes on small scale equipment for confectionery industry.