Müzli extruder (csipszekhez is)

Nagy értékű összetevőkből álló kis adagok gyártását nem gazdaságos üzemi méretű termelő extruderen feldolgozni. Hasonlóan, a kutatás és fejlesztés amely nagyobb kibocsátást igényel, költséges, ha a meglévő termelő berendezés sort át kell állítani kis adag futtatására. Egy erre acélra kialakított labor méretű müzli extruder, amely alkalmas kis adagok folyamatos gyártására is, kevésbé költséges megoldást nyújt, kiváló eredmények mellett.

Kiemelkedő minőségű kettős csigás extruder fejlesztési munkához és kis volumenű termeléshez

A Baker Perkins cég által ajánlott MPF24 jelű kettős csigás extrudert arra tervezték, hogy a labor méretű eszköz rugalmasságát nyújtsa a termék tervezés értékelés számára, együtt azzal, hogy kis méretű adagoknál termelő extruderként működjön.

A kompatibilis csiga geometriának köszönhetően a K+F munkában az MPF24-gyel szerzett eredmények tökéletesen átméretezhetők a Baker Perkins üzemi méretű termelő berendezéseire.  A különlegesen kialakított kagylóhéj henger bármikor kinyitható és a termék és a termelési folyamat helyzete értékelhető.

A maximális rugalmasság érdekében az MPF24 a vágó szerkezetek széles tartományát használja. Egy megbízható érintő képernyős MKI végzi a teljes felügyeletet, kiterjedt monitoringgal és adatrögzítéssel, ami a kísérleti használathoz tökéletes.

Mindazonáltal az MPF24 elég robusztus ahhoz, hogy önmagában is megállja a helyét, mint kis adagokhoz használt termelő extruder. Egy mozgatható alapzat megengedi, hogy az egység könnyen mozogjon a termelési környezetben, különösen hasznos prémium termékek nagy értékű összetevőinek feldolgozásához, vagy amikor csak kisebb mennyiségek elérhetők.

Az MPF24 képes előállítani szokásos termékformákat, mint fürtök, gyűrűk, puffasztott csemegék, ezeken túl összetett, több komponensű prémium termékeket is. Az összetevők állagának kialakítása főzéssel, hőhatások, mechanikus nyírás és nedvesség hozzáadásának kombinációjával történik, ezen kívül aromákat és színező anyagokat is könnyű hozzátenni.

Müzli extruder előnyei:

  • Kiváló minőségű, átméretezhető eredmények a termék tervezéshez, recept és eljárás vizsgálathoz
  • A teljes folyamat felügyelet, a megbízható adatrögzítés lehetővé teszi a könnyű elemzést
  • Hordozható, mint kisadag termelő berendezés a felhasználás helyére vihető
  • Száraz por és nedves anyag beadagoló rendszerek a maximális rugalmasságért

 

 

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.