Folyadék töltő és kupakzáró

A külön töltő és kupakoló állomást működtető gyártók alacsony átbocsátási teljesítménnyel kell hogy számoljanak a megnövekedett működési ciklusidők miatt. Ráadásul, ha többféle terméket, mint például folyadékokat, olajokat, krémeket, kenőcsöket is előállít a gépsor, a termékek és a tégelyek cseréje a két termék típus között hosszú időt vehet igénybe.  A monoblokk folyadék töltő és kupakzáró  rendszer, ami rendelkezik gyors szerszám csere lehetőségével, csökkenteni fogja a holtidőt és növeli a termelékenységet.

Percenként 35 tartály töltése és kupakzárása monoblokk rendszerben

Az Adelphi cég Response Monobloc Filler & Capper nevű terméke kettő az egyben rendszer, amely kettős funkciót teljesít a tartályok töltésével és kupakzárásával. Ez a sokoldalú egység hatékonyan használható palackok, tégelyek, csavaros zárású fiolák töltésére és lezárására, sokféle termékhez, mint olajok, krémek, szérumok, tisztítószerek, szószok, mogyoróvaj vagy méz. A „ha nincs tartály, nincs töltés” érzékelő csökkenti a veszteséget mind a termékre, mind a tartályokra vonatkozóan. A pontos nyomaték beállítás a kupakzárás kiváló minőségét eredményezi, csökkenti a selejtet, és növeli a produktivitást a selejtezett tartályok kijelzésével.

Az egység 5 – 250 milliliteres tartályokat képes tölteni ± 0,25 % töltési pontossággal (a ± 1 %-os iparági átlagnál pontosabban). A gyors töltés és kupakzárás percenként 35 tartály kibocsátását teszi lehetővé. A rendszer pontossága kiegészül egy fejlett minőség szabályozó eljárással, amellyel előre be lehet állítani a minőség ellenőrzés számlálást.

A folyadék töltő és kupakzáró előnyei:

  • Kompakt, jó térkihasználású kialakítás, nagy pontossággal
  • Felhasználó barát HMI érintő képernyő
  • Gyors töltés, 35 tégely percenként
  • Alkalmazható palackokhoz, tégelyekhez, csavaros zárású fiolákhoz
  • Egyszerű és gyors a váltás különböző méretű tartályok között

Az Adelphi elsősorban a gyógyszer- és a kozmetikai ipar számára gyárt folyadéktöltő berendezéseket, és ezen gépek kiegészítő berendezéseit, mint a kupakzáró, folyadékvizsgáló, stb.