A sült földimogyoró világszerte nagyon népszerű rágcsálnivaló. Ha Ön diófeldolgozó üzemet szeretne indítani, hogy kihasználja ezt a piacot, a termék minőségének és ízének megőrzése kulcsfontosságú. A mogyoró sütésekor az optimális hőeloszlás és az olaj minősége a legfontosabb tényezők. A legkorszerűbb sütőberendezésre és eljárásra van szükség ahhoz, hogy a termék hatékony sütéséhez szükséges pontos hőterhelést biztosítsa, miközben megőrzi annak ízét.
A Kuipers diófélék és magvak gyártására szolgáló gyártósorát úgy alakították ki, hogy a sütőolaj kezelése és hőkezelése optimális legyen, ami az iparágban a lehető legalacsonyabb szabad zsírsavtartalom kialakulását és a legalacsonyabb sütőolaj-átfutási időt eredményezi. Ez egy innovatív kialakítású sütőolaj-fűtőberendezés, amely hőhordozóként keringtetett termálolajat használ. Ez lehetővé teszi a szükséges sütőolaj mennyiségének a legalacsonyabb szintre történő csökkentését.
A mogyorófeldolgozó gép és sütősor szem előtt tartja az olaj minőségének fontosságát, mivel az nemcsak hőátadó közegként működik, hanem a termék is felszívja. Ezért egyedülálló szűrőrendszerrel van felszerelve, ahol a szennyeződések folyamatos eltávolítása lehetővé teszi, hogy a sütőolaj minősége sokkal hosszabb ideig megfelelő maradjon, mint más hagyományos rendszerek esetében. Ez egy automatikus és folyamatosan működő szűrőrendszer.
A Kuipers összes termékcsaládja lehetővé teszi, hogy a sütőolaj melegítése a fritőzben termikus olajjal vagy elektromos elemekkel történjen. Néhány kiegészítéssel az üzemet úgy is fel lehet fejleszteni, hogy bevonatos és rántott dióféléket is lehessen gyártani. Alkalmazható földimogyoró, kesudió, mandula, makadámia és egyéb diófélék vagy magvak sütésére.