Marhahús szárító szekrény

A jó minőségű biltong illetve egyéb szárított húsok gyártása felveti annak a problémáját, hogy az állandó, egységesen jó minőséget garantálni lehessen. További szempont a tradicionális szárítási megoldások magas energiaköltsége. A legkorszerűbb technológiájú, zártkörű marhahús szárító szekrény nemcsak jelentős energiaköltség-megtakarítást jelent, de emellett kivételesen jó termékminőséget is biztosít, köszönhetően a hatékony, alacsony hőmérsékleten történő gyártási folyamatnak.

Önálló szárítószekrény biltong, illetve egyéb szárított húsok gyártására

Az IKE cég WRH100G típusú szárítószekrénye alkalmas 15-100 kg/adag hús szárítására, hőszivattyús technológia alkalmazásával.

A száraz, meleg levegő a szekrény alján lép be. A nedves, meleg levegő a szekrény tetején lép ki, ahol egy hőcserélőn keresztül távozik. Nincs keresztérintkezés a termékek között, így többféle alapanyagot lehet egyazon időben szárítani. A zártkörös hőcserélőnek köszönhetően nincs pára a szekrényben, ami páralecsapódást, vízcseppek megjelenését okozhatná, ami a hagyományos eljárásoknál jelentkező probléma.

A kialakítás 15 polcot tartalmaz, a berendezés kezelése egyszerű az érintőképernyős vezérlőpanelnek köszönhetően. A kívánt hőmérséklet és páratartalom beállítását követően a berendezés addig működik, míg a megfelelő értékeket el nem éri. Nincs annak veszélye, hogy a termékek túl száradjanak, és az egyenletes minőség adagról adagra biztosítható. Nincs szükség különleges külső ellátó közegre, csak a szabványos 220 V tápfeszültségre.

A hagyományos eljárások energiafelhasználásához képest a WRH100G egység fogyasztása akár 80%-kal kevesebb is lehet.

A rozsdamentes külső konstrukció biztosítja a könnyű tisztíthatóságot, a teherbíró kerekek lehetővé teszik a berendezés könnyű mozgatását, így megoldható, hogy a rendelkezésre álló helyet maximálisan ki lehessen használni, és a könnyű hozzáférést biztosítani lehessen. A 15 nyitott-rácsos polc következtében nincs szükség a termék kézi forgatására a szárítási ciklus alatt. Alternatívaként lehetőség van a termékek felakasztva történő szárítására is.

Marhahús szárító szekrény előnyei:

  • Jelentősen alacsonyabb energiaköltség a hagyományos elektromos szárítóberendezésekhez viszonyítva
  • Teljesen automatizált szárítási folyamat az érintőképernyős vezérlés segítségével.
  • Opció: távvezérelt ellenőrzés az internet segítségével
  • A termékkímélő nedvességelvonás következtében az ízanyagok nem távoznak – többféle termék egyidejű szárítása is lehetséges
  • Csak szabványos 220V tápfeszültséget igényel, egyéb kiszolgáló közegek csatlakoztatására nincs szükség

IKE Industrial (https://www.ike.cn/) designs and manufactures food dehydration machines.