Levegős osztályozó - ultra finom

Ultrafinom levegős osztályozó: az ásványi töltőanyagok, mint mészkő vagy kalcit, dolomit, talkum, barit és perlit, és a kerámiaiparban a kvarc, földfémek és kaolin rendkívül finom osztályozásához használható. Az eredmény: kifejezetten pontos vágás a d97 < 5 – 50 µm tartományban.

Nagyon finom porok rendkívül éles osztályozása

A Hosokawa Alpine ATP Turboplex berendezése egy rendkívüli pontosságú légosztályozó, amit a d97 = 5 – 50 µm szemcseméret-tartományban található porok szeparálásához fejlesztettek ki. A berendezéscsalád speciális osztályozófejjel szerelt NG típusával akár a d97 = 2 µm-es frakció is elválasztható. A berendezés osztályozókereke vízszintes elrendezésű, így csökkentve a kopást és biztosítva a hosszú élettartamot. Az erősen abrazív anyagok feldolgozása esetén az ATP belső tere kerámia bevonattal és öntött kerámia osztályozókerékkel is rendelhető.

Az ultrafinom osztályozó betáplálása történhet egy cellás adagolóval, vagy pneumatikus anyagszállítással Az ATP elérhető több osztályozókerekes kivitelben is, ahol az osztályozókerekek azonos fordulatszáma egy frekvenciaváltóval szabályozott. Az osztályozókerék sebességének változtatásával állítható a berendezés vágási pontja.

Az ultrafinom levegős osztályozó előnyei

  • Kis helyigény
  • Éles vágás
  • Elérhető kopásálló kivitelben
  • Stabil üzemelés, még az adagolási sebesség ingadozása esetében is.
  • Ultrafinom porok feldolgozására (5 – 50 µm)
https://www.youtube.com/watch?v=Sfsf2ig5QLM

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.