Légosztályozó malom

Légosztályozó malom: számos, közepesen kemény, vagy kemény anyag aprítására alkalmas, és valamennyi iparágban használják.

A piacon beszerezhető, legváltozatosabb szemnagyságok előállítására alkalmas berendezés

A Hosokawa Alpine Mikro ACM légosztályozós malma egy sokoldalú, nagy tartományú szemcsenagyság előállítását lehetővé tevő eszköz. A berendezés impakt elven működik, a méretcsökkenés az álló és a forgó alkatrészekhez ütődésnek köszönhető. A malom őrlőfejénél akár 140 m/s-os lineáris sebesség is kialakulhat, így az elérhető finomság d97 = 10 µm, a feldolgozott anyagtól függően.

A berendezés nagy előnye a beépített, külön meghajtással ellátott és az őrlőelemtől függetlenül állítható sebességgel üzemelő osztályozókereke. Az osztályozókeréknek köszönhetően pontos felső vágási ponttal állíthatóak elő a szükséges porfrakciók.

A levegős osztályozó malom legáltalánosabb alkalmazásai a por bevonatok, kozmetikai, élelmiszer-, gyógyszeripar, vegyipar és az ásvány feldolgozó ipar.

A légosztályozó malom előnyei

  • Alacsony hőmérsékletű és kíméletes őrlés.
  • Éles és egyszerűen beállítható vágás.
  • Alacsony zaj-kibocsátás.
  • Kopásálló.
  • Alkalmas összevont őrlésre és szárításra.
https://www.youtube.com/watch?v=-fLGtONpcQA&t=61s

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.