Laboratóriumi méretű szűrő - normál áramú

Laboratóriumi méretű szűrő: a Normál Áramú Szűrés (Normal Flow Filtration – NFF) a biotechnológiai iparban gyakran használt eljárás a folyadékok és oldatok előkészítésére. Számos kereskedelmi forgalomban kapható szűrő létezik, és a hatékony és konzisztens folyamatokhoz gyakran szükséges a szűrési paraméterek pontos szabályozása. A tapasztalt biotechnológiai fejlesztők tisztában vannak vele, hogy az NFF folyamat laboratóriumi tesztelése és dokumentációja a méretnövelés előtt, egy kritikus paraméter az ipari folyamat megvalósítása szempontjából.

Félautomata laboratóriumi NFF rendszer

A Scilog cég céljának tűzte ki a biotechnológiai folyamatok minőségének és hatásfokának növelését, az érzékelők, szűrők és egyéb folyamatelemek fejlesztésével és automatizálásával. A cég FilterTec rendszere egy félautomata NFF rendszer, amit egy elektronikus HMI-vel és egy speciális szoftverrel látnak el. Az rendszer előre installált szoftvere lehetővé teszi a felhasználó által definiált alarmok és limitek beállítását, a biztonságos, folyamatos, kezelő nélküli működés érdekében. A rendszer reagál a szenzorból érkező visszacsatolásra, amivel biztosítja a felhasználó által meghatározott szűrő ellennyomás és áramlási sebességek szinten tartását. A rendszerhez eldobható nyomásérzékelő szenzor, integrált elektronikus mérleg és egy programozható perisztaltikus pumpa tartozik, amivel lehetővé teszi a teljesen beavatkozás mentes, NFF-folyamatot. A SciDoc dokumentációs csomag hozzáadásával 15 szűrési paramétert lehet számítani, megjeleníteni és dokumentálni, amivel az NFF-folyamat optimalizálásához szükséges információ nyerhető ki.

A laboratóriumi méretű szűrő előnyei

  • Könnyen kezelhető HMI, automata adatgyűjtéssel, az opcionális SciDoc csomag segítségével
  • Eldobható nyomásérzékelő szenzorokkal
  • Kompatibilis számos gyártó NFF szűrőjével
  • A szűrési kapacitás automatikus meghatározása a folyamatfejlesztéshez
  • Optimalizált szűrési folyamat az üzemi méret megvalósítása előtt

Scilog, érzékelés technológiát és automatizált laboratóriumi méretű és termelő rendszereket gyárt a bio-gyógyszer-ipar számára.