Laboratóriumi légsugárszita

Laboratóriumi légsugárszita: a porított és granulált anyagok szemcseméret eloszlásának meghatározására.

Szemcseméret szerinti osztályozó berendezés

A Hosokawa Alpine e200 LS típusú berendezése ideális megoldás a száraz porok elemzéséhez. A berendezésben 10 mikrontól 4 mm-ig használható szitasor gondoskodik a pontos szemcseméret-eloszlás meghatározására. A sziták igény esetén RFID chip-pel ellátva is kérhetők, így a berendezés képes a behelyezett sziták automatikus felismerésére. A berendezés aljában egy fúvóka található, amely a szitálás során egy légsugár segítségével lazítja az elemzett anyagot, ezzel gyorsabb és pontosabb szita-analízist tesz lehetővé.

A berendezéshez mérleg és nyomtató is csatlkakoztatható, amelyek segítségével a szitálási folyamat automatizálható. A feldolgozott minták tömege 3 és 100 g között változhat.

A berendezés négy különböző verzióban érhető el, amelyek a Lite, Basic, Ultimate és Security verziók. A különböző szotverek funkcionalitása az egyszerű, manuális szitálástól a komplett riportok generálásáig terjed, amelyek megfelelnek a 21 CFR Part 11 előírásainak.

A légsugárszita berendezés előszeretettel használják a gyógyszer-, élélmiszer-, vegy- és ásványiparban, a különböző por alakú termékek elemzésére.

Laboratóriumi légsugárszita  előnyei:

  • Nagy felbontású érintőképernyő
  • Könnyű, intuitív kezelés
  • Analízis sziták igény esetén RFID chip-pel, így a sziták felismerése automatikus
  • USB, Ethernet és RS232C adat interface-ek, a mérleg és a nyomtató csatlakoztatáshoz

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.