Laboratóriumi légsugár malom - spirál

Laboratóriumi légsugár malom a Mohs skála szerinti maximum 3-as keménységi fokú anyagok mikronizálására, száraz szemcsés anyagokból 5 – 10 µm méretű termékek előállítására szolgál. Laboratóriumi méretben gyógyszer-készítmények értékes hatóanyagainak, finomvegyszereknek a fejlesztésére használják.

Kis mennyiségű anyagok mikronizálása

A Hosokawa Alpine 50 AS laboratóriumi spirál légsugár malma kristályos szerkezetű, a Mohs skála szerint 3-as keménységű száraz anyagok ultra finom méretűre őrlésére használható. A komprimált, tiszta levegő vagy 3-6 bar nyomású nitrogén 4 darab 1-2 mm átmérőjű furaton lép az 50 mm átmérőjű őrlőtérbe, ahova injektorral juttatjuk be az őrlendő anyagot. A gázzal csak azok a kisméretű szemcsék távozhatnak, melyek elég kicsire törtek ahhoz, hogy kövessék a gáz útját. A nagyobb szemcsék az őrlőtérben spirális pályán mozogva törnek a beáramló légsugár hatására összeütközve.

Leggyakrabban gyógyszerek hatóanyagainak és egyéb aktív anyagok előállításánál alkalmazzák. Hordozható, kompakt kialakításának köszönhetően jól használható izolátorban is.

A laboratóriumi légsugár malom előnyei

  • Kis mennyiségű (3 – 100 g) anyagminták őrlési tulajdonságai tanulmányozhatók.
  • Úgynevezett monoblock technikával egy tömbből mart, esztergált kivitel, holttérrel nem rendelkező, hegesztési varratokat nem tartalmazó szerkezet.
  • Kicsi és könnyen kezelhető, laboratóriumi elszívó ernyő alatti használatra is alkalmas.
  • Mozgó alkatrész nélküli, energiaigényét csak a nagynyomású gáz szolgáltatja.
  • Gyors csatlakozókkal (TriClamp) szerszám nélkül szerelhető, az egyes alkatrészek autoklávban sterilezhetők.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.