Kémcső töltő gép - laboratóriumi kivitel

A kémcsövek töltése esetén kiemelkedően fontos egy precíz, aszeptikus megoldás megtalálása. Ezen felül, a nagy laboratóriumok akár több száz mintát is tesztelnek egyszerre a nagyobb kutatásaik során. Egy laboratóriumi kémcső töltő gép gyorsabban és pontosabban képes elvégezni a feladatot, az embereknél.

Automatikus laboratóriumi kémcső töltő gép

Az IQ Designs által gyártott IQ-TRX egy gépben képes minden standard méretű kémcső töltésére, így nincs szükség több különálló gépre, továbbá lehetővé teszi többféle kémcső típus töltését is egy berendezéssel.

A kémcső kupakok adagolása egy rázkódó edényből történik, míg a kémcsövek egy garatból időzítve érkeznek, a töltendő anyagot perisztaltikus szivattyú szállítja. Az inline kupak rögzítő lehetővé teszi az azonnal címkézést a csomagolás előtt. Az olcsóbb változatnál szükség van a kupakok manuális pozícionálására, mielőtt a berendezés automatikusan rácsavarja a kupakot a kémcsőre.

Az IQ-TRX berendezéssel opcióként lehetőség van gázos előöblítésre, és automatikus tartóállvány töltésre sterilizáláshoz. A kupak felhelyezés nyomatéka teljesen állítható, így alkalmazkodva bármilyen kupakhoz. A könnyű kezelhetőség érdekében érintőképernyős irányítópanellel látták el a berendezést.

A standard változat 2500 kémcsövet képes tölteni óránként. A gép helyigénye körülbelül 1 x 2 m.

Előnyei:

  • Teljesen automatikus a gyors és pontos töltés érdekében
  • Egy gép képes alkalmazkodni mindenféle méretű kémcsőhöz
  • Moduláris elrendezése lehetővé teszi különböző típusú kémcsövek töltését
  • Érintőképernyő teszi egyszerűvé a működtetését
https://www.youtube.com/watch?v=ltZA0TOCQk4

IQ Designs, Inc. develops innovative solutions for laboratory and production environments. The company specializes in petri dish filling machinery.