Laboratóriumi golyósmalom

Laboratóriumi golyósmalom: asztali típus, a kisméretű – rendkívül kisméretű termékadagok nedves őrlésére, nano finomságú tartományba.

Alkalmazások széles válaztékához használható, mint mérnöki kerámiák, ásványi anyagok, pigmentek, festékek, finomvegyszerek, gyógyszeripari készítmények, fogászati kerámiák, táplálék kiegészítők, koptató anyagok, mikron alatti és nano őrlés.

Nano finomságú tartományba történő nedves őrléshez

A Hosokawa Alpine, 90 HM nedves malom, egy laboratóriumi berendezés a rendkívül kicsi termék adagok nedves őrléséhez, a nano finomsági tartományba. Alkalmas kis mennyiségű termélkek előállításához és fejlesztési kísérletekhez – szintén a nano technológiai iparban. Rendkívül kicsi őrlőszemcsék (< 0.2 mm) használhatók ebben a malomban, és el lehet végezni a mikron alatti szemnagyság tartományú szuszpenziók stabilizálására vonatkozó vizsgálatokat.

Szemben a többi AHM malom típussal, a laboratóriumi változat egy változtatható sebességű meghajtással rendelkezik, könnyű megtölteni, leüríteni, és megtisztítani, forgócsapos felfüggesztésének köszönhetően.

Laboratóriumi golyósmalom előnyei:

  • Változtatható sebességű meghajtás.
  • Mikron alatti szemnagyság-tartomány érhető el.
  • Rendkívül kicsi termékadagok előállítása a nano finomságú tartományban.
  • Kis mennyiségű termékekhez alkalmas.
  • Alkalmazások széles választéka.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.