Kúpos malom

Kúpos malom: amikor a fluidum nyersanyaga szemcsés vagy kristályos szilárd anyagból, összetapadt, csomós szuszpenziót tartalmaz, és az eljáráshoz egyenletes, konzisztensen áramló, kisebb szemnagyságú anyagra van szükség, egy nagy teljesítményű malomra van szükség, ami erőteljes is, és rugalmas is.  Továbbá, a hatékony létesítmény és a maximális üzemidő érdekében, a gép helyigénye legyen minimális, és legyen könnyen tisztítható.

Ellenálló szemcsék és viszkózus keverékek erőteljes és állandó minőségű nedeves őrlése.

Az IKA, MKO 2000 berendezése, egy nagy teljesítményű, in-line, kúposmalom, ami alkalmas a szívós, szemcsés vagy kristályos alapanyagok nedves vagy finom őrlésének elvégzésére. Az MKO 2000 különösen alkalmas a szuszpenziók csomósságának megszüntetésére. Kiváló diszpergáló teljesítménye lehetővé teszi, hogy az IKA, Cone Mill (kúposmalom) MKO 2000 folyamatos eljárásokban nyerjen felhasználást, az őrölt szemcsék, szűk szemnagyság tartományát adva egyetlen műveletben. Kihívást jelentő őrlési feladatokhoz, a kúposmalmot telepíthetjük egy visszajárató hurokba, egy munkatartállyal, egy csőcsatlakozás segítségével.  A kúp alakú rotor és az állórész közti garat fokozatmentesen állítható, ami lehetővé teszi a szemnagyság és a cseppméret kiváló szabályozását.  A forgási sebesség és az eredő diszpergáló hatás, szintén állítható.

Az egyedi, kúpos melomfej geometria szintén kiváló őrlési teljesítményt tesz lehetővé, míg a rotor és állórész szerszámok soha nem kerülnek érintkezésbe egymással.  Ez, a szerszámok rendkívül szívós és magas minőségű felületi kikészítettségével együtt, meghosszabbítja az élettartamot, és csökkenti a termék, gép kopásából eredő elszennyezését.  Az egységeket könnyű és megbízható léptékváltásra tervezték, és különböző méretekben áll rendelkezésre, 150 – 6.000 liter per óra áramlási teljesítmény-tartományban.

A kúpos malom előnyei

  • Fokozatmentesen állítható forgó-/állórfész garat-rés, a szemnagyság csökkentésének szabályozására.
  • Széles tartományban változó viszkozitású termékek kezelésére alkalmas, akár 50.000 mPas értékig.
  • Forgási sebesség egyszerű beállítása.
  • Az in-line termelés csökkenti a helyigényt.
  • Ön-leeresztő, és alkalmas CIP és SIP tisztításra.

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.

Filenév Filetípus Fileméret
IKA process technology brochure.pdf application/pdf 7.64 MB