Kúpos malom - Kíméletes

Kúpos malom: a lágytól közepes keménységűig terjedő anyagok kíméletes aprítására szolgál. Széles körben használják az élelmiszeriparban méretcsökkentésre, porításra, nagy darabok szétszedésére vagy darabolására, mielőtt ezek késztermékekké válnának.

Kíméletesen aprít lágytól közepes keménységűig terjedő anyagokat

A Hosokawa Alpine Bexmill berendezése egy függőleges tengelyű, kúpos kialakítású malom. A berendezésben az anyagot a függőlegesen forgó rotor hajtja át a kúpos szita testen, így végrehajtva annak őrlését, törését. A berendezés adagolása történhet folyamatosan, vagy szakaszosan.

Kúpos alakjának köszönhetően a Bexmill magas fordulatszámon üzemelhet, szemben a klasszikus Flake Crusher (lemez-törő) berendezéssel.

A feldolgozott termékek lehetnek szárazak, vagy nedvesek.

A Bexmill kúpos-törő berendezést gyakran használják agglomerátumok törésére, keverők, fluid ágyas szárítók után, valamint granulátumok készítésére.

A kúpos malom előnyei

  • Feldolgozott anyagok széles választéka nedvestől a szárazig.
  • Kíméletesen töri a lágytól a közepesen keményig terjedő anyagokat.
  • A nagy áteresztőképesség következtében nagyobb finomság érhető el.
  • Szakaszosan és folyamatosan, egyaránt adagolható.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.