Krém habosító gép, zsír bázisú masszákhoz

Amikor zsír bázisú masszákkal és krémekkel dolgozunk, a meglévő krém habosító gép és kristályosító gépeink a kelleténél nagyobb veszteséggel és energia fogyasztással járnak. Ha átváltunk egy forradalmian új kristályosító eljárásra, amely javítja a minőséget, csökkenti a bonyolultságot és a költségeket, ennek közvetlenül hasznát látjuk.

Időt takarítunk meg és veszteséget csökkentünk az új generációs habosítóval és kristályosítóval

Az Aasted cég SuperNova Orbit nevű berendezése képes a szilárd állapothoz közelire kristályosítani a zsír bázisú masszákat, ami azt jelenti, hogy előhűtés nélkül közvetlenül továbbíthatók nyitott garatba és extruderhez. Ez időt takarít meg és csökkenti a veszteséget.

Ha a masszát habosítani is kell, a gáz a kristályosító folyamat közepén van bevezetve, ami biztosítja a teljes és egyenletes diszperziót, anélkül, hogy hagyományos keverő fejre lenne szükség – ez az egyszerűbb megoldás a megbízhatóságot növeli és jobb idő kihasználást jelent. A gáz bevezetés be- és kikapcsolható, ami lehetővé teszi sokféle zsír bázisú anyag feldolgozását, fokozva a rugalmasságot.

A SuperNova Orbit bolygó keverővel rendelkezik, amely az egész egységben egyenletes kaparó sebességet biztosít, jobban homogenizált terméket eredményezve, mint amire a hagyományos rendszerek képesek.

1800 kg/óra teljesítményig többféle változatban elérhető, az opciók széles tartománya példátlan rugalmasságot nyújt a gyártó gépsornak. Az opciók között aroma befecskendezés, csőrendszer, víz rendszer, 16 bar nyomású mono szivattyú és mások szerepelnek.

Krém habosító gép előnyei:

  • Lerövidült gyártási idő – majdnem szilárd masszát ad ki közvetlenül az extruderekhez
  • Jobban kihasznált munkaidő, kevesebb karbantartás, nincs szükség hagyományos keverő fejre
  • Jobb termékminőség a homogenitás javítása révén
  • Opcionális habosító rendszer a termék sokféleség érdekében

 

https://www.youtube.com/watch?v=whNA7HB3Imw

Aasted (http://www.aasted.eu) manufactures tempering machines, depositors, enrobers, cooling tunnels and moulding lines.