Korund tárcsás malom

Korund – tárcsás malom: viszkózus folyadékok vagy paszták, nedves őrlemények, olajos magvakat, mint földimogyoró vaj, mustár és kenőanyagok tartalmazó anyagok nedves őrlése sikeresen elvégezhető forgó korund tárcsákat tartalmazó malmokban.  Ezeket a gépeket a kíváló őrlési teljesítmény, a beállítható folyamat paraméterek és számos, testrestabható opció teszi sokféle élelmiszer feldolgozó és más iparág eljárásai számára alapvetően fontossá.

Erőteljes és szabályozható nedves őrlés egy megbízható, modul rendszerű gépből.

Az IKA, MCD 2000 Corundum Disk Mill, (korund-tárcsás malom),  egy in-line malom, viszkózus folyadékok és paszták nedves őrlésére. A keverőkamra két korund-tárcsát tartalmaz, amelyek közül az egyik forog, a másik, áll.  A korund-tárcsák különböző szemcsenagysággal (érdességgel) szerezhetők be, függően az őrlési eljárás követelményeitől.  Az egység egy állítható méretű őrlőgaratot kínál, ami változó méretű szemcsék vagy cseppek fogadására képes.  Ez, a számos testreszabási lehetőséggel együtt, a gépet, a nedves őrlési alkalmazások széles választékához adaptálhatóvá teszi.  A rendszereket élelmiszer minőségű termeléshez tervezték, és igény szerint, rendelkezhetnek FDA bizonylattal és IQ/OQ dokumentációval is. Az MCD 2000 valamennyi változata könnyen tisztítható, CIP vagy SIP lehetőségekkel.  A rendelkezésre álló, nagy mérettartomány, biztosítja, hogy eljárásának léptéke zökkenőmentesen és megbízhatóan növelhető.  Az egységek rendelkezésre álló áramlási teljesítmény-tartománya: 20 – 4500 liter per óra.

Tipikus alkalmazások: Olyan termékek gyártása, mint például mustár, mogyoróvaj, kenőanyagok.

A korund-tárcsás malom előnyei

  • Kíváló őrlési teljesítmény.
  • Állítható őrlőgarat, a szemnagyság vagy cseppméret szabályozásához.
  • Különböző méretekben szerezhető be, az egyszerű léptéknövelés érdekében.
  • Ön-leeresztés, CIP vagy SIP tisztítási lehetőséggel.
  • Robusztus, moduláris felépítés
  • Kiváló minőségű felületkezelés
  • Minden termékkel érintkező alkatrész rozsdamentes acélból készült 316L/316Ti, kivéve a korundkorongokat.
  • Kérésre más anyagok és felületi felületek is rendelkezésre állnak

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.