Koncentrátum gyártó gép

Amikor prémium minőségű félkész termékek, szószok, ízesítők, pürék koncentrátumainak gyártásáról beszélünk, a koncentráció-készítés kiemelt fontosságú feladat. Ezek a folyamatok tradicionálisan sok időt vesznek igénybe, lassítva ezzel a gyártást és csökkentve annak hatékonyságát. Az ipari méretű koncentrátum/sűrítmény gyártás felgyorsítja a folyamatot, olyan módon, hogy a termék minősége és íze változatlan marad, így versenyképes gyártmány a végeredmény. Ez tökéletesen megvalósítható egy koncentrátum gyártó gép segítségével.

Fejlett megoldás a gyors és minőségi koncentrátum/sűrítmény gyártásra

A Roboqbo cég Qbo szériája tökéletes választás a sűrítmények készítésére: paradicsom-püré, sűrített szószok, ízesítők, és hasonló termékek gyártására.

A Qbo berendezések használata igen egyszerű, a 1,1” érintőképernyős vezérlő panel segítségével. A vezérlés a Roboqbo által tervezett software-t használja. A rendszer teljesen automatizált, alkalmas a gyártási receptek elmentésére, majd azok ismételhetőségére. A lehetséges kapacitások 8-500 l tartományban választhatók, így lehetőség van arra, hogy Ön, a gyártási paraméterinek legmegfelelőbb berendezést választhassa.

Ez az úgynevezett „APS” (Advanced Power Steam) egység tökéletesen zárt, nem igényel karbantartást. Megbízható még extrém körülmények között is, gyors főzést biztosít, köszönhetően az APS fűtési rendszernek, úgy, hogy a termék tulajdonágai nem változnak. A dupla-köpenyes tartály egészen 120˚C-ig fűthető, és hűtésre is alkalmas, a beépített vizes hűtőrendszernek köszönhetően. Így a készétel hőkezelése gyors, kész a csomagolásra, illetve a gyártás további technológiai lépéseire.
A tisztítás és karbantartás egyszerű az automatizált CIP rendszernek köszönhetően, mely vezérelt mosási programokat tesz lehetővé. A külső tisztítás különálló gőz-fúvókával végezhető el.

Koncentrátum gyártó gép előnyök

  • A kompakt kialakításnak köszönhetően önálló egységként alkalmas bármilyen sűrítmény gyors előállítására
  • A rendszer alkalmas a gyártási receptek elmentésére, majd azok ismételhetőségére, a kezelés egyszerű az érintőpanel segítségével
  • A teljes berendezés INOX 316L minőségű, rozsdamentes anyagból készül, így megfelel az élelmiszeripari, higiéniai elvárásoknak, és a stabil szerkezet követelményeinek.
  • A modern gőzellátó egység biztosítja, hogy a termék tulajdonságai – tápértéke, íze, textúrája – változatlanok maradnak, a gyors hőkezelés közben is.
  • A kapacitások széles skálája elérhető, így Ön a gyártási folyamataihoz legmegfelelőbb berendezést tudja kiválasztani
https://www.youtube.com/watch?v=u2jBfD8S5QY

Roboqbo s.r.l.(http://www.roboqbo.com/en/company/) is on the market since more than 30 years and is one of the leading companies worldwide for industrial cutter and food processing system manufacturing.