Kompakt púder-korong préselő rendszer

A préselt, kozmetikai termékek között a kompakt púderek különösen népszerűek. De ezen termékek technológiai kihívást jelentenek, mint például a púder okozta szennyezettség kezelése, a kompakt púder-korong továbbítása.

A modern, teljesen automatizált púder préselő rendszer tudja kezelni ezeket a problémákat, innovatív újításokat használva, így növeli a hatékonyságot, csökkenti az állás időt termékváltáskor, karbantartáskor.

Flexibilis, modul rendszerű púder-korong préselő berendezés a kozmetikai iparban

CMI Industries Kameleon nevű berendezése egy innovatív, flexibilis rendszer, akár egy színű, akár többszínű kompakt púderek préselésére.

Figyelembe véve a termelés felfutási idejét, a Kameleont úgy tervezték, hogy a púder beadagolását egy multi-vákuum berendezéssel működtetett levegős továbbító rendszer végzi. Ez kiküszöböli a púder porzását, és látványosan csökkenti a beadagolás miatti leállási időt.

Az adagoló és finomító rendszer szabadalmaztatott felületkezeléssel készül, ennek köszönhető a maximális ellenállás a korrózióval, kopással szemben, az alacsony súrlódási tényező, aminek következtében megnő a komponensek élettartama.

A Kameleon illeszthető öntőformákkal rendelkezik, melyek GHA különleges felületkezeléssel készülnek, és megfelelnek az FDA követelményeinek is. A felületkezelés alacsony súrlódási tényezőt biztosít, és a baktériumok elszaporodását is megakadályozza.

Másik innováció a berendezésben a termékkel, púder-koronggal nem érintkező, levegős továbbító rendszer, aminek következtében nincs termékveszteség a púder-korongok sérülése miatt. Automata kamerák figyelik a teljes gyártási folyamatot, így a berendezés a hibás terméket detektálja és kilöki a gyártósorból, így biztosítja a végtermék minőségét.

ELŐNYÖK

  • Vákuumos púderadagolás csökkenti a leállási időt
  • Az púder-korongok „érintés-mentes” továbbítás növeli a termékminőséget és csökkenti a gyártási selejtet
  • A korong- öntőformák baktériumok szaporodását gátló bevonata megnöveli a termelési óraszámot két karbantartás között
  • Szabadalmaztatott felületkezelés biztosítja a komponensek hosszú élettartamát

 

CMI Industries (https://www.cmiindustries.it) designs and manufactures high quality processing and packaging machines for cosmetic, pharmaceutical, edible and chemical products.