Kolloid malom

Kolloid malom: rendkívül finom emulziók és magas minőségű diszperziók készítéséhez gyakran választanak nagynyomású homogenizálókat.  Ezek a gépek lökéshullámot használnak a rendkívül finom szemcsék nagyon egyenletes eloszlásának létrehozásához.  Azonban, ezek rendelkezésre álló áramlási teljesítménye, és a szívós, összetapadt szilárd anyagok kezelése, korlátozott.  Ahol a nagynyomású homogenizáló nem képes kezelni az alapanyagokat, vagy nem ad elegendő áramlási teljesítményt, gyakran, egy ilyen malom a helyes választás.

Egyenletes méretű szemcsékből álló, jó minőségű diszpergálás, nagy áramlási teljesítménnyel.

Az IKA, MK 2000 berendezés, egy nagy teljesítményű, in-line kolloid malom, ami alkalmas a szívós és szemcsés alapanyagok nedves és finom őrlésére. Az MK 2000 különösen alkalmas  oldatok vagy rendkívül finom emulziók és szuszpenziók előállítására. Kiváló diszpergáló teljesítménye lehetővé teszi az IKA, Colloid Mill  MK 2000 felhasználását folyamatos eljárásokban, szűk szemnagyság eloszlású őrölt szemcsék előállításával, egyetlen műveletben. A nehézséget okozó őrlési feladatok esetében, a kolloid malmot egy visszaforgató hurokba lehet beépíteni, egy csőcsatlakozás segítségével.

Az őrlőszerszámok kúpos geometriája lehetővé teszi az állórész tengelyirányú eltolását a garat-rés fokozatmentes állítása céljából. Ez lehetővé teszi a diszpergáló hatás befolyásolását, különösen, változó alapanyagok feldolgozási feladatai esetében.

Mivel sem a forgórész, sem az állórész nincs teljesen keresztbe hasítva, annak esélye, hogy a szemcsék kezeletlenül haladnak át a generátoron, elhanyagolhatóan kicsi. Ezek az összevont tulajdonságok lehetővé teszik, hogy az IKA, Colloid Mill (Kolloid Malom) MK a legfinomabb szemnagyság csökkenést érje el, ezáltal megfelelve egy nagynyomású  homogenizálónak, hasonló diszpergálási eredmények elérésével, magasabb áramlási teljesítmények mellett.

A berendezéseket könnyű és megbízható lépték-változtatásra tervezték, és a rendelkezésre álló méretek áramlási teljesítmény-tartománya: 200 – 80,000 liter per óra.

Az IKA, MKO 2000 berendezése, egy nagy teljesítményű, in-line, malom, ami alkalmas a szívós, szemcsés vagy kristályos alapanyagok nedves vagy finom őrlésének elvégzésére. Az MKO 2000 különösen alkalmas a szuszpenziók csomósságának megszüntetésére . A teljesítménye lehetővé teszi, hogy folyamatos eljárásokban a felhasználást, az őrölt szemcsék, szűk szemnagyság tartományát adva egyetlen művelettel. Kihívást jelentő őrlési feladatokhoz, a kúposmalmot telepíthetjük egy visszajárató hurokba, egy munkatartállyal, egy csőcsatlakozás segítségével.  A kúp alakú rotor és az állórész közti garat fokozatmentesen állítható, ami lehetővé teszi a szemnagyság és cseppméret kiváló szabályozását.  A forgási sebesség és az eredő diszpergáló hatás, szintén állítható.

Az egyedi, kúpos malomfej geometria szintén kiváló őrlési teljesítményt tesz lehetővé, míg a rotor és állórész szerszámok soha nem kerülnek érintkezésbe egymással.  Ez, a szerszámok rendkívül szívós és magas minőségű felületi kikészítettségével együtt, meghosszabbítja az élettartamot, és csökkenti a termék, gép kopásából eredő elszennyezését.  Az egységeket könnyű és megbízható léptékváltásra tervezték, és különböző méretekben áll rendelkezésre, 150 – 6.000 liter per óra áramlási teljesítmény-tartományban.

Kolloid malom előnyei:

  • Nagy teljesítmény, kiváló őrlési eredményekkel.
  • Különböző őrlőszerszámok az őrlési nyíróteljestmény testreszabása érdekében.
  • Fokozatmentesen állítható garat-rés az álló- és forgórész között, a szemnagyság csökkentés szabályozására.
  • Tömör (kis helyigényű) gyártó rendszerek az IKA, Colloid Mill  MK felhasználásával, a gép in-line kialakítása következtében.
  • Széles viszkozitás tartományú termékekhez alkalmas, akár 50.000 mPas értékig.

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.