Kolloid malom

Kolloid malom: rendkívül finom emulziók és magas minőségű diszperziók készítéséhez gyakran választanak nagynyomású homogenizálókat.  Ezek a gépek lökéshullámot használnak a rendkívül finom szemcsék nagyon egyenletes eloszlásának létrehozásához.  Azonban, ezek rendelkezésre álló áramlási teljesítménye, és a szívós, összetapadt szilárd anyagok kezelése, korlátozott.  Olyan alkalmazások esetében, ahol a nagynyomású homogenizáló nem képes kezelni az alapanyagokat, vagy nem ad elegendő áramlási teljesítményt, gyakran, egy kolloid malom a helyes választás.

Egyenletes méretű szemcsékből álló, rendkívül jó minőségű diszpergálás, nagy áramlási teljesítménnyel.

Az IKA, MK 2000 berendezés, egy nagy teljesítményű, in-line kolloid malom, ami alkalmas a szívós és szemcsés alapanyagok nedves és finom őrlésére. Az MK 2000 különösen alkalmas kolloid oldatok vagy rendkívül finom emulziók és szuszpenziók előállítására. Kiváló diszpergáló teljesítménye lehetővé teszi az IKA, Colloid Mill (Kolloid Malom) MK 2000 felhasználását folyamatos eljárásokban, szűk szemnagyság eloszlású őrölt szemcsék előállításával, egyetlen műveletben. A kihívó őrlési feladatok esetében, a kolloid malmot egy visszaforgató hurokba lehet beépíteni, egy csőcsatlakozás segítségével.

Az őrlőszerszámok kúpos geometriája lehetővé teszi az állórész tengelyirányú eltolását a garat-rés fokozatmentes állítása céljából. Ez lehetővé teszi a diszpergáló hatás befolyásolását, különösen, változó alapanyagok feldolgozási feladatai esetében.

Mivel sem a forgórész, sem az állórész nincs teljesen keresztbe hasítva, annak esélye, hogy a szemcsék kezeletlenül haladnak át a generátoron, elhanyagolhatóan kicsi. Ezek az összevont tulajdonságok lehetővé teszik, hogy az IKA, Colloid Mill (Kolloid Malom) MK a legfinomabb szemnagyság csökkenést érje el, ezáltal megfelelve egy nagynyomású  homogenizálónak, hasonló diszpergálási eredmények elérésével, magasabb áramlási teljesítmények mellett.

A berendezéseket könnyű és megbízható lépték-változtatásra tervezték, és a rendelkezésre álló méretek áramlási teljesítmény-tartománya: 200 – 80,000 liter per óra.

Előnyei:

  • Nagy teljesítmény, kiváló őrlési eredményekkel.
  • Különböző őrlőszerszámok az őrlési nyíróteljestmény testreszabása érdekében.
  • Fokozatmentesen állítható garat-rés az álló- és forgórész között, a szemnagyság csökkentés szabályozására.
  • Tömör (kis helyigényű) gyártó rendszerek az IKA, Colloid Mill (Kolloid Malom) MK felhasználásával, a gép in-line kialakítása következtében.
  • Széles viszkozitás tartományú termékekhez alkalmas, akár 50.000 mPas értékig.

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.