Kisteljesítményű cukormalom, alapberendezés

A porcukor széleskörűen alapvető összetevője a sütödék, édesipari üzemek, cukrászdák termékeinek. A kisüzemek őrölt porcukrot vásárolnak, ez pluszköltséget és tárolási szükségletet jelent a gyártás során. Egy, a kifejezetten kisüzemi célokra tervezett kisteljesítményű cukormalom lehetővé teszi a kis tételekben történő porcukor házi előállítását, csökkentve ezzel az alapanyag felhasználás költségeit, növelve a hatékonyságot. Mód van továbbá arra, hogy mindig csak a szükséges mennyiség kerüljön őrlésre.

Nagy teherbírású, csúcsminőségű kisüzemi cukormalom, adagokban történő gyártáshoz

A MIA Food Tech cukor malmait kifejezetten kisüzemi alkalmazásra tervezték, hogy a kisebb üzemek helyileg állíthassanak elő porcukrot, kristálycukor felhasználásával. A malom kiváló minőségű őrlést biztosít, kompakt méretei mellett: 1000x 450mm x 1200mm.

Az összes cukorral érintkező komponens rozsdamentes acélból készült a higiéniai körülmények biztosítására. A külső alkatrészek is rozsdamentes acélból készülnek. Ezen tulajdonságok teszik a berendezést könnyen tisztíthatóvá, továbbá ennek köszönhető a malom nagy teherbírású szerkezete, illetve hosszú élettartama.

Könnyű üzemeltetés, csak ki/be kapcsolási funkcióval, lehetséges stop/start üzemmódban, illetve hosszabb időtartamú működtetéssel. Amennyiben a termelés folyamatos, a berendezés kapacitása 35 kg/h kristálycukor feldolgozására alkalmas

A kristálycukor adagolása a garatba manuálisan történik. A garat felülete polírozott, hogy a felületi súrlódás minimális legyen, ez biztosítja, hogy a cukor simán jusson az őrlőkések közé. A kimeneti tartály könnyen nyitható, rozsdamentes fedővel rendelkezik, ennek köszönhetően a szálló cukorpor a tartályon belül marad, növelve ezzel a gép körüli munka környezet tisztaságát.

A berendezés súlya mindössze 150 kg, jóminőségű kerekekkel rendelkezik, így könnyen mozgatható, ez teszi lehetővé, hogy a gyártások közötti időszakban eltávolítható a termelési folyamatból. A bemeneti csatorna/garat magassága úgy lett kialakítva, hogy a manuális tápláláshoz ergonómiai szempontból kényelmesen elérhető legyen a gépkezelő számára, továbbá széles nyílással rendelkezik, ezzel csökkentve a kiszóródást és a veszteséget.

Kisteljesítményű cukormalom előnyei:

  • 35kg óránkénti kapacitás tökéletes kisüzemek, és gyártmány fejlesztési kapacitások kielégítésére
  • A rozsdamentes konstrukció következtésben a berendezés nagy teherbírású, és könnyen tisztítható
  • Könnyen mozgatható, kialakításának következtében könnyen telepíthető kis termelési területen is.
  • A kimeneti tartály fedéllel ellátott, ez csökkenti, minimalizálja a környezetbe történő kiporzást
  • A kiváló minőségű berendezésnek köszönhetően nincs szükség porcukor beszerzésére, tárolására.
https://www.youtube.com/watch?v=CqmtrY4B0J8

MIA Food Tech ( www.miaft.com) manufactures small and medium scale equipment for dragées, сereal bars, nuts and nougat.