Kézi tubuszáró

A műanyag, vagy laminált tubusokat töltő laboratóriumok és kis gyártási kapacitású termelőüzemek jellemzően különböző gépeket használnak a tubusok lezárásához. Ezek a gyártók alkalmaznak egy lezáró eszközt, csővágót a felesleges cső rész levágására és egy kódoló gépet a termék megjelölésére a nyomon követhetőség érdekében.  Ez a három lépés a kézi tubuszáró géppel  is megvalósítható, ami jelentősen leegyszerűsíti az elvégzendő műveleteket.

Tubusok tömítése, levágása és kódolása kis tételű gyártásoknál

Az Adelphi cég Vesta 1C nevű műanyag és laminált tubus záró rendszere lezárja, levágja és jelöléssel látja el a csomagolt termékeket. A 10 – 50 mm átmérőjű műanyag tubusokból óránként akár 240 darabot képes lezárni. A rendszer fel van szerelve digitális kijelzővel a hőmérséklet és a jelölés kijelzésére.  Az egység kompakt kialakítású (400 x 345 x 700 mm) és az állványán beállítható a tubus magassága a kezelő kényelme érdekében. A szerkezet mozgó alkatrészei burkolattal lettek ellátva a maximális munkabiztonság elérése végett. A berendezés mellé kupak és tubus befogó szerszámot is szállítunk.

A kézi tubuszáró előnyei:

  • Az alkalmazható tubus átmérők széles tartománya (10-50 mm)
  • Teljesítménye óránként 240 tubus
  • Három az egyben (tömítés, leszabás és kódolás)
  • Biztonságos működtetés
  • Kompakt kialakítás, kis munkaasztalra is felszerelhető (400 x 345 x 700 mm).

Az Adelphi elsősorban a gyógyszer- és a kozmetikai ipar számára gyárt folyadéktöltő berendezéseket, és ezen gépek kiegészítő berendezéseit, mint a kupakzáró, folyadékvizsgáló, stb.