Kézi írisz szelep - higiénikus

Kézi írisz szelep: a kézi működtetésű írisz szelepek közkedvelt felhasználási területe a tisztaterek falain átvezetett csövek és kábelek körkörös tömítése. Ehhez szükséges az eszköz megfelelő szilárdsága, ugyanakkor megfelelő rugalmassággal kell rendelkezniük, hogy ne károsítsák a termékeket.

Kézi működtetésű szelep, porok és tabletták áramlásának könnyű szabályozására

A Mucon K sorozatú kézi írisz szelep testei AISI 316 rozsdamentes acélból készülnek. A diafragma anyaga lehet természetes gumi, EPDM, vagy szilikon, amik FDA által jóváhagyott alapanyagokból készülnek. A szelep nyitásáért és zárásáért egy reteszelhető kézikar felel, a kar különböző állásainak rögzítéséhez bemetszések vannak kialakítva a szelep karimáján. A szelepek 150, 200, 250 mm átmérővel készülnek, a karimák méretei az AISI vagy DIN szabvány szerinti kialakításúak.

1 bar túlnyomásig a szelepek képesek 1600 kg/m3 sűrűségű anyagok áramlásának gyors és egyszerű szabályzására. Az eszköz csavarosan, vagy tri-clamp csatlakozással rögzíthető a készüléken. A berendezés az egyedi rögzítőknek köszönhetően egyszerűen szerelhető, a szereléshez nincs szükség külön speciális szerszámra.

A Mucon K típusú írisz szelepeket elsősorban olyan iparágakban használják, ahol előírt a nagyfokú tisztaság, ilyen például a gyógyszeripar és az élelmiszeripar. A lágy diafragmának és a szelep mozgatásának köszönhetően tabletták és kapszulák szállítása is megoldható az eszközzel, csökkentve a hulladékképződést.

Előnyei:

  • Az írisz szelepek nem tömődnek el
  • Csak az FDA által jóváhagyott diafragma érintkezik a termékkel
  • Gyorsan szétszerelhető speciális szerszám nélkül
  • 21D kategóriájú ATEX zóna bizonylat