Keverő gép - univerzális (K+F feladatokhoz)

Univerzális keverő gép: Az IKA magic PLANT egy laboratóriumi léptékű feldolgozóüzem alacsony viszkozitású tömegek szakaszos keverésére és emulgeálására, egészen az éppen csak folyni képes tömegekig. A magic PLANT a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz használható. Különösen alkalmas a kozmetikai, élelmiszer- és gyógyszeripari termékek feldolgozására.

Több funkciós, kis léptékű, keverő gép

A magic PLANT fő előnyei a moduláris felépítés, több funkció integrálása a magic LAB vagy az ULTRA-TURRAX UTC T25 készülékkel, valamint az alkatrészek szabványosítása. A következő három konfigurációban szállítható:

A magic PLANT basic: a keverendő termékek széles skálájához használható. A termék egyes összetevői a keverőedénybe kerülnek, ahol összekeverednek egymással. A mennyiségtől és a folyamat követelményeitől függően a különböző komponenseket a nyitott fedélen keresztül vagy a fedélen lévő adagolóaljzaton keresztül adagolják a keverési folyamathoz. Az edény kúpos aljának köszönhetően a legkisebb mennyiségek kezelése is lehetséges. Az edény kettős köpenye fűthető a termék nagyon hatékony felmelegítése érdekében. A középen elhelyezett keverő az egyetlen keverőeszköz az edényben. Az edény kiürítése az alsó kifolyószelepen keresztül történik. Az edény megdönthető vagy teljesen eltávolítható.

magic PLANT – inline: A magic PLANT inline egy hatékony és sokoldalúan használható IKA magic LAB típusú diszpergálóberendezéssel van felszerelve, egy- vagy háromfokozatú rotor/állvány rendszerrel, amely az edény aljára van szerelve. Kifejezetten a szakaszos üzemek követelményeihez igazodik. A hatékony diszpergálás/homogenizálás a külső keringtető körön keresztüli recirkulációval valósul meg.

magic PLANT – por: A magic PLANT por az összes szabadon áramló szilárd anyag hatékony, de kíméletes keverésére és szárítására szolgál, beleértve a különböző térfogatsűrűségű és szemcseméretű termékeket is. A keverés egy speciális spirális keverőberendezéssel történik, amely a terméket sugárirányban és érintőleges irányban intenzíven keveri. Az edény helyzetének dőlésszögbe állításának lehetősége biztosítja a különböző nedvességtartalmú, különböző szabad áramlási viselkedésű szilárd anyagok, valamint a különböző térfogatsűrűségű anyagok optimális szárítását a termék teljes területén egyenletes páratartalom- és hőmérsékleteloszlás mellett.

Előnyei:

  • Különleges keverőfej geometria
  • Kúpos alakú tartály lehetővé teszi a rendkívül kicsi adagok feldolgozását, amikor szükséges.
  • A keverő és kavaró hatás intenzitása állítható, az Ön eljárási igényei szerint
  • Porok és granulátumok szárítása
  • Porok homogenizálása, keverése és bevonása
  • Jobb keverési és szárítási eredmény a teljes keverőedény dőlése révén
  • Teljes kiürítés a tartály alján lévő speciális szelepen keresztül vagy a tartály megdöntésével.

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.

Filenév Filetípus Fileméret
IKA pilot technology brochure.pdf application/pdf 3.90 MB