Keverő és gyúrógép, cukor alapú receptúrákhoz

Finomított vagy porcukor alapú csokoládé-masszák előállításához, azt eldönteni, hogy keverőre vagy gyúrógépre van szüksége, függ a cukor finomságától.

Optimalizált keverők csokoládé-masszákhoz

A Royal Duyvis Wiener (Probat Food),  DMS típusú keverőjét és DMK típusú gyúrógépét finomított vagy porcukor alapú csokoládé-masszák előállítására használják. A keverési és gyúrási idők, valamint annak eldöntése, hogy keverőre vagy gyúrógépre van-e szükség, a  cukor finomságától függ.

Ha finomított cukorra van szükség, a DMS keverő a jó megoldás az összetevők homogén masszává keverésére. Másrészről, ha finomra őrölt porcukor szerepel a receptben, a DMK sorozat egyik gyúrógépe lesz a tökéletes megoldás, mert a porcukorral összekevert csokoládé egy magas viszkozitású massza, aminek a keveréséhez és gyúrásához több energiára van szükség.

AZ ÖN SZÁMÁRA NYÚJTOTT ELŐNYÖK

  • A keverési eljárás gyorsabb, az összetevők hozzáadása után.
  • A csokoládéra ható ellentétes irányú mozgás, és a szakító- és nyomóerők hatására a  csokoládé kiválóan keverhetővé és gyúrhatóvá válik.
  • Egy PT-100 hőelempár méri a tartály fűtőköpenyében lévő víz hőmérsékletét.
  • Egy másik hőelempár méri a csokoládé hőmérsékletét.

A kakaófeldolgozó és csokoládégyártó gépek,  világon vezető gyártója.