A száraz konsolás csökkenti a csokoládé-pelyhek nedvességtartalmát, ugyanakkor eltávolítja az illékony és nem kívánt ízeket. Egy két-tengelyes konsoló használata csökkenti a konsolási időt.
A Royal Duyvis Wiener (Probat Food), DRC-2 típusú, két-tengelyes, száraz konsoló berendezését csokoládé és vegyes masszákhoz használják. Szellemes kialakítása intenzívebb száraz eljárást kínál, ami a konsolási időt kb. 5 – 6 órára csökkenti.
A száraz konsolás csökkenti a csokoládé-pelyhek nedvességtartalmát, miközben eltávolítja az illóanyagokat és a nem kívánt ízeket. A két-tengelyes, száraz konsolót különösen a finomítóból kikerülő őrőlt csokoládé konsolására használják, kakaóvaj, zsír vagy lecitin hozzáadása nélkül.
A két, nagy konsoló rotor megfordulási körei átfedik egymást a konsoló tartály közepén, és a csokoládé szemcsék jó és állandó cseréjét biztosítja a rotorok között.
A kakaófeldolgozó és csokoládégyártó gépek, világon vezető gyártója.