Keksztörmelék újrafeldolgozó gép

A törmelék elkerülhetetlen mellékterméke a keksz és kenyér előállításának. A veszteség csökkentése érdekében eladható, de ehhez össze kell gyűjteni, tárolni és egyéb többletmunkát kell végezni vele. Egy keksztörmelék újrafeldolgozó gép a keksz- vagy kenyérgyártó vonalba való beépítésével a törmelék por alakú összetevőként betáplálható egyenesen vissza a gyártó vonalba, növelve a hatékonyságot és csökkentve a költségeket.

Alacsony költségű újrafeldolgozó megoldás a keksz- és kenyérgyártó gépsorokhoz

A Cepi cég által ajánlott keksz-újrafeldolgozó egy automatikus törmelékhasznosító, tároló és pneumatikus szállítórendszer, amelyet célzottan a sütőipar számára fejlesztettek ki.

A kézi töltésű, nagy hatékonyságú malommal működő keksz-újrafeldolgozó rendszer szerény beruházással kitűnő megtérülést nyújt. Pneumatikus szállító viszi az őrölt törmeléket egy önálló tárolóba, ahonnan csomagolásra, vagy vissza a gyártósorba küldhető.

Jellemzői között mágneses fémszennyeződés eltávolító, a tárolón porszűrő és a tartósság, valamint könnyű tisztíthatóság érdekében mindenütt rozsdamentes acélszerkezet szerepel.

Keksztörmelék újrafeldolgozó gép előnyei:

  • Szerény beruházás, rövid megtérülési idővel
  • Beleillik a gyártógépsorba, ha szükséges, közvetlenül a szállítóberendezésbe tölt
  • Beépített mágnes és porszűrés gondoskodik a törmelék közvetlen felhasználhatóságáról
  • Tároló egészíti ki a rugalmasságot, a feldolgozott törmelék használatához

 

Cepi Spa (http://www.cepisilos.com) is an Italian company specialized on silos and dosage equipment for bakery and confectionery industry. It has patent technology for ATEX silos for for explosive materials like sugar.