Kalapácsos malom

A kalapácsos malom feladata a nagy rögök kisebbekre aprítása. Leggyakoribb alkalmazási területei: élelmiszeripar, vegyipar, műanyag- és kozmetikai ipar.

Aprítás, keverés és homogenizálás, egyetlen eljárásban

A Hosokawa Alpine Mikro Pulverizer MP berendezése egy kalapácsos malom, ami a lágytól a közepesen kemény anyagok fokozatos aprítására szolgál. Ez a berendezés három műveletre képes, nevezetesen: aprítás, keverés és homogenizálás.

Az MikroPulverizer MP egyszerűen tisztítható és karbantartható. A malom használható inert gázos és kriogén őrlésre is. Az őrlendő anyag betáplálása történhet gravitációsan, szállítócsigával, vagy szénpor őrlése esetén egy speciális injektorral.

A különböző alkalmazásokhoz különböző őrlőelemek használhatóak. Így a berendezéssel a következő anyagok őrlése valósítható meg: kőszén, vasoxid, kazein, melamin, cukor, karbamid, stb.

Előnyei:

  • Nagy kapacitás.
  • Alkalmas lágytól közepesen keményig terjedő anyagok aprítására.
  • Megbízható üzemeltetés, masszív kialakítás.
  • Egyszerűen tisztítható és karbantartható.
  • Kipróbált kialakítás ütve szárításnál, kriogén és inert gáz-rendszerekben.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.