Kakaópor gyártó vonal

A fermentált, szárított, majd pörkölt kakaó babot, héjtalanítják és kakaómasszává őrlik. A felmelegített kakaómasszából préseléssel kiválasztják a kakaóvajat és a présben visszamaradó szilárd kakaómassza összetevők adják a kakaópogácsát. Ezzel a kakaópogácsa tovább feldolgozása, kakaópor gyártása kezdhető.

Állandó gyártási minőségű kakaópor kiváló kristályszerkezettel

A Royal Duyvis Wiener (Probat Food) kakaópor gyártóvonala fejlett stabil porgyártási technológia, amely kiváló kristályozási sebességet eredményez.
 Rövid tartózkodási idő következtében nem keletkezik a későbbi tárolás során a késztermékben rögösödés, vagy a kakaószemcsék összetapadása. Amennyiben a kakaóvaj túl gyorsan kristályosodna ki, vagy nem megfelelő a kristályosítási hőmérséklet, nem stabil kakaóvaj kristályszerkezet alakul ki. Különösen tárolás során a lecsomagolt kakaóban keletkező kristályszerkezet nagyon rossz minőségű végterméket eredményez. A Duyvis kakaópor gyártó berendezéseiben a technológiai hőmérséklet alacsony szinten tartásával stabil kristályszerkezetű végtermék keletkezik. A keletkező végtermék színében mély, élénk színű lesz, amely elengedhetetlen azon kakaópor gyártók számára, akik magas minőségű végterméket szeretnének előállítani.

FŐBB JELLEMZŐK

  • A modern kristályosítási technológia megakadályozza és meggátolja, hogy a csomagolást követően a nemkívánatos ütőkristályosítás, és ezzel együtt minőségromlás következzen be a késztermékben
  • Az egyes tároló tartályokban, silókban pontos hőmérséklet biztosítja a kakaó minőségét
  • A kakaópor szemcse méret pontosan beállítható
  • Mély, élénk színű kakaópor végtermék gyártható
  • Rövid technológiai tartózkodás lehetővé tesz többféle típusú kakaópor legyártását

A kakaófeldolgozó és csokoládégyártó gépek,  világon vezető gyártója.