A pörkölt, héjtalanított és előaprított kakaóbabot további feldolgozási technológiai lépés követi, amely egy nedves őrlési művelet, és kakaó massza végterméket állít elő. A kakaó massza őrlő vonalon a kakaóbab teljesen folyékony állapotúvá válik, szivattyúzható végterméket eredményez, azáltal, hogy a kakaószemcsék apró méretűre őrlődnek és a kakaóvajba szuszpendálódnak, mintegy homogén kakaómasszát eredményezve.
A Royal Duyvis Wiener (Probat Food) kakaómassza őrlő berendezés működése roppant egyszerü ugyanakkor hatékony és kiváló végterméket eredményez.
Az őrlőberendezés garatjába csigás adagoló jutattja a kakaóbabot..
Speciális késes aprító szerkezet őrli finomra a kakóbab részecskéket és az őrlemény egy cserélhető szűrőkereten áthaladva hagyja el a berendezést. A szűrőkeret szitaszövetének méretétől függ a végtermék, azaz a kakaómassza szemcsemérete. A szitaszövet cseréjével lehetővé válik különféle szemcseméretű kakaómassza végtermék gyártása.
A kakaómassza gyártása során nagyon fontos a hőmérséklet szabályozás, mert az őrlés nagy energiabevitelt jelent, amely jelentős hőtermeléssel jár. Az őrlőberendezés hűtéssel rendelkezik, amely tökéletes hőmérséklet szabályozást tesz lehetővé az őrlés során.
A kakaófeldolgozó és csokoládégyártó gépek, világon vezető gyártója.