Kakaó massza őrlő vonal

A pörkölt, héjtalanított és előaprított kakaóbabot további feldolgozási technológiai lépés követi, amely egy nedves őrlési művelet, és kakaó massza végterméket állít elő. A kakaó massza őrlő vonalon a kakaóbab teljesen folyékony állapotúvá válik, szivattyúzható végterméket eredményez, azáltal, hogy a kakaószemcsék apró méretűre őrlődnek és a kakaóvajba szuszpendálódnak, mintegy homogén kakaómasszát eredményezve.

Kakaó massza őrlés pontos és állandó hőmérsékleten

A Royal Duyvis Wiener (Probat Food) kakaómassza őrlő berendezés működése roppant egyszerü ugyanakkor hatékony és kiváló végterméket eredményez.

Az őrlőberendezés garatjába csigás adagoló jutattja a kakaóbabot..

Speciális késes aprító szerkezet őrli finomra a kakóbab részecskéket és az őrlemény egy cserélhető szűrőkereten áthaladva hagyja el a berendezést. A szűrőkeret szitaszövetének méretétől függ a végtermék, azaz a kakaómassza szemcsemérete. A szitaszövet cseréjével lehetővé válik különféle szemcseméretű kakaómassza végtermék gyártása.

A kakaómassza gyártása során nagyon fontos a hőmérséklet szabályozás, mert az őrlés nagy energiabevitelt jelent, amely jelentős hőtermeléssel jár. Az őrlőberendezés hűtéssel rendelkezik, amely tökéletes hőmérséklet szabályozást tesz lehetővé az őrlés során.

FŐBB JELLEMZŐK

  • Nagy őrlési kapacitást lehetséges.
  • Változtatható szitabetét lehetővé teszi a kakaómassza szemcseméretének pontos beállítását.
  • Minden mozgó és termékkel érintkező részek magas minőségű anyagok felhasználásával készültek.
  • A kakaómassza őrlő berendezés opcionálisan választható kiegészítőkkel is szállítható: puffer tároló tartályok, kezelő pódium, kakaómassza szivattyú.
  • Komplett szettben is szállítható a kakaómassza őrlő vonal, amely minden szükséges gépegységet és szerelvényt tartalmaz, amelyek előzetesen sikeres gyári teszten mentek át és leszállítást követően azonnal gyártásba tehető, működőképes vonal.

A kakaófeldolgozó és csokoládégyártó gépek,  világon vezető gyártója.