Izolált tabletta vizsgáló gép

A gyógyszeriparban fontos biztosítani, hogy ne legyenek hibás tabletták vagy kapszulák. Ugyanakkor nagy feladat összeegyeztetni a vizsgálatot és a nagy sebességű gyártást, ahol tabletták ezrei készülnek óránként a gyógyszerekre vonatkozó szigorú biztonsági szabályok mellett. Alkalmanként erősen mérgező termékeknél, amelyek a dolgozókkal nem érintkezhetnek, is igény, hogy hibátlanul kerüljenek ki a gyártásból. Ilyen esetben nyújt megoldást egy izolált tabletta vizsgáló gép . Sőt, amikor az ipar többféle gyógyszert, tablettákat, kemény és lágy zselatin kapszulákat állít elő, szükség van olyan gépre, amely nagy pontossággal ellenőrzi és kategóriák szerint szétválogatja a terméket.

Vizsgálat és válogatás nagy sebességű gyógyszergyártásnál

A Sensum cég Spine Hypo nevű berendezése egy vizsgáló és válogató egység erősen mérgező termékekhez, teljesen automatizált üzemmóddal, amely automatikusan felderíti és elkülöníti a hibás termékeket. A Sensum Spine Hypo egység átvizsgálja a termék (tabletta, kemény és lágy zselatin kapszula) teljes felületét óránként 360 000 db sebesség mellett. A termékek vákuum segítségével jutnak be a vizsgáló rendszerbe. Hat színes kamera kombinációját használják a termék alapos átvizsgálatára. Az aktív válogató rendszer sűrített levegővel különíti el a hibás termékeket, amelyek a részükre kialakított rekeszbe hullanak, miközben a tökéletes minőségű termék halad előre a csomagoláshoz. A Sensum Spine Hypo betanítható az új termékek hibáinak azonosítására, hibamentes termék minták felhasználásával. Automatikusan fel fogja ismerni a színét, alakját, vastagságát stb. Ha egyszer ki van képezve az új termékre, ami szokásosan 10 percet vesz igénybe, az egység kész a működésre.

A Sensum Spine Hypo 100%-os vizuális átvizsgálást valósít meg, azaz megvizsgálja a tabletták, a kemény és lágy zselatin kapszulák minden oldalát, hogy talál-e valamilyen hibát. A hiba lehet idegen termék jelenléte, szín és alak eltérés, repedés, bevonat hiba, vastagság, törmelék, megnyúlás, egyenetlen felület, gravírozási hiba, szennyeződés, folt, roncsolt élek, és sérült nyomtatás.

A gép véd a fertőzéstől, a bemenő és kimenő levegő szűrésével, a belső térben a környezetnél kisebb nyomással, a folyamat műszaki zárral (szilikon és más tömítések) való elkülönítésével. A belépő levegő szűrő védi a tiszta teret a visszafújástól, a kilépő levegő szűrő eltávolítja a port a kilépő levegőből. Az elkülönítő műszaki zár másik biztonsági eszközként kiegészíti a belső térben uralkodó negatív nyomást. Ráadásul a Spine Hypo lehetővé teszi elkülönített betápláló és ürítőrendszerek használatát IBC-hez és folyamatos szállítóberendezésekhez.

A Sensum Spine Hypo opcióként kínál száraz és nedves tisztító berendezést a belső térhez és kesztyű állásokat az elkülönítés megtörése nélküli beavatkozáshoz. A száraz tisztítás egy por elszívó, amely a felügyelet során összegyűlt felületi por, a nedves tisztítás a lebegő por eltávolítását teszi lehetővé az egység belső teréből.

Izolált tabletta vizsgáló gép előnyei

  • Magas szintű autonóm vizsgálat
  • Biztonságos felügyelet erősen mérgező termékekhez is
  • Nagy teljesítményű vizsgálat és válogatás
  • Egyszerű tisztítás száraz és/vagy nedves módszerrel