Ipari gyümölcs dehidratáló gép

A szárított gyümölcsök nagyon népszerűek, akár csak önmagukban is, de mint élelmiszerek összetevőiként is széles körben elterjedtek. A hagyományos szárítási technológiák elektromos levegőfűtő rendszerei alacsony hatásfokkal dolgoznak, funkciójukat tekintve rugalmatlanok, és gyakran nem megfelelő a termék minősége. A modern, hőmérsékletszabályozott ipari gyümölcs dehidratáló gépek zártrendszerű hőszivattyút használnak gyümölcsök dehidratálására: ennek köszönhető a végtermék csúcsminősége, valamint az energiaköltségek látványos csökkenése.

Önálló szárítószekrény szárított gyümölcsök gyártására, hőmérsékletszabályozással

Az IKE cég WRH100T szárítószekrénye ideális 15-100 kg/adag gyümölcs szárítására, nagy hatásfokú hőszivattyús technológia alkalmazásával.

A hőmérsékletszabályozásnak köszönhetően a berendezés alkalmas minden fajta gyümölcs tökéletes szárítására, beleértve a legextrább fajtákat is.

A berendezésben nyitott-rácsos polcos felépítésű. A WRH100T egység egy intuitív, ergonomikus érintőpanel segítségével üzemeltethető. Nincs szükség különleges külső ellátó közegre, csak a szabványos 220 V tápfeszültségre.

A zártkörű hőszivattyús rendszer nagy hatékonyságú, a WRH100T egység fogyasztása akár 80%-kal kevesebb is lehet a hagyományos eljárások energiafelhasználásához képest

A gépkezelőnek csak fel kell töltenie a berendezést gyümölccsel, beállítani az előírt hőmérsékletet és páratartalmat, a beállítást követően a berendezés addig működik, míg a megfelelő értékeket el nem éri. Az automatikus működtetés feleslegessé teszi a folyamatos felügyeletet. Nincs annak veszélye, hogy a termék túl száradjon, és az egyenletes minőség adagról adagra biztosítható

A rozsdamentes külső konstrukció biztosítja a könnyű tisztíthatóságot, a teherbíró kerekek lehetővé teszik a berendezés könnyű mozgatását, így megoldható, hogy a rendelkezésre álló helyet maximálisan ki lehessen használni, és a könnyű hozzáférést, tisztíthatóságot biztosítani lehessen.

A száraz, meleg levegő a szekrény alján lép be. A nedves, meleg levegő a szekrény tetején lép ki, ahol egy hőcserélő és párátlanító egységen keresztül távozik. A lecsapódó kondenzátum egy külső kimeneten át távozik és összegyűjthető. Mivel a páratartalom a szekrényben soha nem éri el azt a szintet, hogy kondenzáció jöhessen létre, ezért nem kell tartani a vízcsepegéstől és szennyeződéstől, szemben a hagyományos szárítóberendezésekkel.

Ipari gyümölcs dehidratáló gép előnyei:

  • Az energiafelhasználás költségei akár 80%-kal is csökkenhet a hagyományos szárító eljárásokkal szemben
  • Az érintőképernyős vezérlés teljes automatizáltságot biztosít, nincs szükség gépkezelői beavatkozásra.
  • Opció: távvezérelt ellenőrzés funkció LAN/WAN segítségével
  • A hőmérséklet 20-80°C között változtatható, ez teszi lehetővé a feldolgozott gyümölcsfajták széles skáláját.
  • Egyszerű csatlakozással beüzemelhető, csak szabványos 220V tápfeszültséget igényel, egyéb kiszolgáló közegek csatlakoztatására nincs szükség
https://www.youtube.com/watch?v=oYFckgllfCk

IKE Industrial (https://www.ike.cn/) designs and manufactures food dehydration machines.