Infravörös pörkölő gép: Kakaóbab és diófélék kisüzemi gyártáshoz a hagyományos pörkölőberendezések nem hatékonyak a nagy kapacitásuk miatt, azonban az elektromos, infravörös pörkölők lehetővé teszik kistermelők számára is a diófélék és a kakaóbab könnyű, gyors és hatékony pörkölését.
Az olasz DSC által gyártott ID RED 30 egy nagy hatékonyságú, elektromos pörkölőberendezés kakaóbabhoz és diófélékhez. Az infravörös technológiának és a fokozott szigetelésnek köszönhetően az ID RED 30 kiváló hőteljesítménnyel rendelkezik, csökkentve ezzel az energiafogyasztást és a pörkölési időt.
A pörkölőkamra teljesen számítógép által vezérelt, biztosítva az optimális hőmérsékletet a magok egyenletes, homogén pörköléséhez, miközben kíméletesen, károsodás nélkül mozgatja a terméket. A berendezésbe történő betöltés igény esetén automatizálható.
A pörkölés végén a dió- és kakaóbabszemek a hűtőkamrába kerülnek. A kakaóbabot, pisztáciát és mandulát gyorsan, kíméletesen lehűtik, míg a mogyorót és földimogyoró héját eltávolítják és tisztítják.
A berendezésbe maximum 15 kg nyersanyag tölthető, az átlagos pörkölési idő 20-50 perc, terméktől függően.
Az egész berendezés AISI 304-es rozsdamentes acélból készült a tartósság, könnyű tisztíthatóság és egyszerű karbantartás érdekében.
DSC s.r.l. (https://www.dsccn.com/) is an Italial supplier, which specializes on small scale equipment for confectionery industry.