Infravörös dobszárító

Infravörös forgó dobszárító

A hagyományos szárítási módszerek gyakran lassúak és károsíthatják az értékes összetevőket, csökkentve a végtermék minőségét. Az új infravörös dobszárító technológia javíthatja vagy helyettesítheti a hagyományos szárítást, növelve a termelékenységet, miközben a termékminőség nem romlik.

Infravörös dobszárító a hatékonyság növelése és a termékminőség javítása érdekében

A Kreyenborg FS-IRD (Food Safety – Infrared Drumdrier) biztonságos élelmiszer dobszárító infravörös csúcstechnológiával működik, vagy önálló szárítóként, vagy pedig a hagyományos forró levegős berendezést kiegészítve. Utóbbi esetben a szárítóüzem kapacitása akár 50%-kal is növelhető. Végszárítóként történő alkalmazás esetén a termékek automatikusan sterilizálódnak és az árukészlet rovarkártevők ellen is védetté válik a tárolás alatt.

Az infravörös fény a terméket belülről melegíti, kíméletesen hajtva belülről kifelé a nedvességet, ezáltal nem sérül az alapanyag megjelenése, illata, íze, még a legkisebb mértékben sem. Az állandó, kíméletes mozgás tökéletesen alkalmas több összetevő összekeverésére, valamint az egyenletes szárítás biztosítására.

A Kreyenborg FS-IRD technológia órák helyett néhány perc alatt távolítja el a nedvességet a pontos maradék nedvességtartalomig, megőrizve olyan kulcsfontosságú jellemzőket, mint a szín és az aroma, valamint a fehérje- és vitaminszerkezet. Az infravörös fény általi elpárologtatás és a felmelegítési idő hiánya azt jelenti, hogy az FS-IRD technológia az elérhető leghatékonyabb szárítási módszer.

Az FS-IRD berendezés nagymérvű rugalmassága felhasználható a szárítással egybekötve olyan termékek pörkölésére és bevonására, mint a diófélék, a magvak és a fűszerek.

ELŐNYÖK A FELHASZNÁLÁSBAN

  • Energiatakarékosabb, mint a hagyományos szárítók – csökken a működési költség
  • A termékek kíméletes, gyors szárítása a maradék nedvesség pontos értékéig
  • Meglévő szárító vonalak kiegészítésével végszárítóként kapacitás növelés
  • A termék érzékszervi tulajdonságai megmaradnak
  • Sterilizálás, pasztörizálás, pörkölés, bevonás, szárítás és rovarkártevők elleni védelem egy lépésben