Hulladékból energia, anaerob emésztő rendszerrel

Az élelmiszeripar nagy mennyiségű hulladékot termel, ami a gyártó üzemekben, elosztó központokban, élelmiszerüzletekben, vendéglőkben és otthonokban jelenik meg. Becslések szerint az élelmiszerek 40-50%-a a szállítás során tönkremegy, vagy nem adják el, vagy a fogyasztónál kerül a szemétbe.  Szükség van a szerves hulladékokat energiává alakító megoldásra, amely jótékonyan megújuló energia alapanyaggá teszi, csökkentve az üvegház hatású gázok kibocsátását.

Teljes és optimalizált anaerob megoldás: hulladékból energia

A Global Water & Energy cég Raptor nevű rendszere hulladékból energiát előállító eljárás, amely mikroorganizmusok segítségével dolgozza fel a biológiailag lebontható anyagokat a hulladékban, mint a fel nem használt alapanyag és komposzt. Átalakít csaknem minden szerves maradékot biogázzá, erőteljes folyadék halmazállapotú anaerob emésztési folyamat során. Felhasznál egy fejlett előkezelési módszert, amelyet többlépcsős biológiai fermentáció követ. Ezek az élenjáró megoldások javítják az átalakulás hatékonyságát, enzimatikus, kémiai, hőtechnikai, biológiai és mechanikai technikák révén.

A ciklus végére maradó nem megemésztett anyag talajjavításra alkalmas, a finomított biogáz hő vagy elektromosság előállítására használható. A Global Water & Energy’s Raptor rendszere feldolgozza az élelmiszeripari és mezőgazdasági hulladékot, az e célra termesztett energia növényeket, mint a kukoricaszár és különböző energia füvek és algák. A nem megemésztett melléktermék komposztként vagy mezőgazdasági műtrágyaként alkalmazható, az újra hasznosító megoldás részeként.

ELŐNYEI

  • Energiává alakítja a biológiailag lebontható anyagot
  • Ez az energia fenntarthatóbbá teszi a vállalkozást
  • A hulladékból hasznosítható biogáz lesz, ami eladható
  • A nem megemésztett melléktermék komposztként vagy mezőgazdasági műtrágyaként használható

 

Global Water & Energy is specialized in industrial wastewater treatment and waste-to-energy solutions.