Hosszú-résű malom

Hosszú-résű malom: ideálisan használható olyan összetett eljárásokhoz, ahol számos folyamatlépést egy berendezésben, egy időben hajtanak végre. Egy időben lehet egy terméket aprítani, szárítani, bevonni és/vagy keverni, ugyanabban a készülékben.

A maximális finomsággal túlszárnyalja a hagyományos impakt malmokat

A Hosokawa Alpine LGM hosszú-résű malmát különböző eljárásokhoz használhatjuk, például egy termék őrlésére és szárítására, valamint bevonat készítésre és keverésre. Egy időben, több eljárás is elvégezhető ezzel a berendezéssel, egyetlen műveleti lépésben.

Hosszú-résű malom: a feldolgozott terméktől függően a berendezéssel elérhető finomság: 97% < 5 – 500 µm. A malom sokoldalúságát bizonyítja, hogy segítségével száraz anyagokat, zagyokat, vagy nedves szűrőlepényt is fel lehet dolgozni.

Az LGM berendezéssel számos termék feldolgozható: a legáltalánosabb alkalmazások közé tartozik az ásványi porok szemcsenagyságának csökkentése, műanyagok és gumi, szója, búza, kőszén, cellulóz és származékainak őrlése. A víz alapú zselék, cellulóz-származékok, kerámia zagyok és bevonatok, sztearátok és szilánok finom őrlésére is alkalmas.

A hosszú-résű malom előnyei

  • Nagyon egyszerű üzemeltetés és karbantartás.
  • Ideális az összevont eljárásokhoz, ahol egy időben, egyazon egységben több műveleti lépést kell elvégezni.
  • A feldolgozható termékek választéka igen széles.
  • Az autogén (szemcsék közötti) darabolódás következtében a kopás minimálisra csökken.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.