Hőkezelő bekeverő gép élelmiszeripari alkalmazásra

Krémek, szószok, raguk, sütésre kész feltétek, és hasonló típusú termékek előállításához szükség van a bekeverés, hőkezelés, és hűtés technológiai lépéseire, ami alap esetben több berendezéssel oldható meg. Kombinálva a hőkezelés és a bekeverés funkcióját egy hőkezelő bekeverő gép -ben, a költségek csökkenthetők, a hatékonyság növelhető, amellett, hogy kiváló minőségű terméket kapunk.

Kombinált hőkezelő bekeverő gép a termékek széles skálájára

A Tonelli gépgyártó cég szakértelme széles körben ismert a bekeverési és hőkezelési folyamatok egy berendezésben történő megvalósítása terén, speciális berendezésük neve: Tonelli CombiTherMix. Az egység centrifugális homogenizálóval rendelkezik, 3 különböző típusú késsel működtethető. Ez teszi lehetővé, hogy az Ön által megkívánt, optimális termékminőséget produkáljon.

A beépített késeknek és a cserélhető keverő-eszközöknek köszönhetően kifejezetten rugalmas a berendezés. Így lehetséges, hogy a CombiTherMix széles körben alkalmazható, a különleges szószoktól a sűrű ragukig és krém-állagú pástétomokig.

A CombiTherMix főzési, hőkezelési eljárásokra is képes: telített, élelmiszeripari minőségű gőz befecskendezésével, vákuum alatt. Hűtésre és fagyasztásra is lehet használni: jegesvíz vagy folyékony nitrogén keringtetésével. A berendezés egymagában egyesíti a különböző technológiai funkciókat. Így Ön csökkentheti a költségeket.

Az egység aszeptikus kitároló szeleppel felszerelt. A rozsdamentes kivitel garantálja a könnyű tisztíthatóságot, az élelmiszeripari alkalmazhatóságot.

Előnyök:

  • Homogenizáló, bekeverő, fűtési és hűtési funkciók egy berendezésben. Növeli a hatékonyságot, csökkenti a költségeket
  • Könnyen cserélhető keverő eszközök teszik lehetővé a gyors termékváltást.
  • Gőzzel történő hőkezelés (beleértve az élelmiszeripari minőségű gőzbefecskendezést), vákuum alatt történő gyors hevítést, ez az eljárás megőrzi a termék ízanyagait
  • Folyékony nitrogén vagy jegesvíz alkalmazásával gyors és szabályozott hűtést lehet elérni
  • Könnyű hozzáférés az egyszerű tisztíthatóság és karbantartás érdekében.

Tonelli Group S.p.A. (http://www.tonelli.it/company/) is an experienced manufacturer of complete plants for the Bakery industry worldwide.