Higiénikus írisz szelep - Segédenergiával működő

Higiénikus írisz szelep: a folyamatirányított rendszerekben –  ahol porok és szilárd ömlesztett anyagok szabályozott ürítése magas tisztasági fok mellett történik –  a segédenergiával működő írisz szelepek megbízhatók és gyorsan tisztíthatók. Nem tömődnek el és elég erősek, hogy tudják kezelni a sűrű anyagokat anélkül, hogy károsítanák a terméket.

Az anyagáramlás távvezérelt higiénikus szabályozása

A K sorozatú íriszszelepeket kifejezetten olyan alkalmazásokhoz tervezték, amelyek a legmagasabb szintű higiéniát igénylik, és általában az élelmiszer- és gyógyszeripari piacokhoz kapcsolódnak; mivel a K sorozatú íriszszelepek szerszám nélkül pillanatok alatt szétszerelhetők és tisztíthatók. Bármely olyan alkalmazás, ahol nagyfokú tisztaságra van szükség, és ahol a tisztításhoz rendszeres leszerelésre van szükség. Pl. élelmiszer- és gyógyszeripar. Gyógyszeripari tabletták és kapszulák kezeléséhez. A szelep puha membránja és kíméletes működése megakadályozza a termék sérülését, ezáltal jelentősen csökkentve a termékhulladék mennyiségét.

A Mucon K sorozatú, pneumatikusan vagy elektromosan működtetett szelepei alkalmazzák az öntött diafragma technológia előnyeit, ezáltal egyensúlyozva a gyors szétkapcsolhatóság és a higiénikus kialakítás követelményei között, a megbízhatóság és az irányított rendszer integritásának igényével.

A szelepek elektromos, vagy pneumatikus működtetéssel, gyorscsatlakozóval, vagy csavarokkal szerelt változatban készülnek. 1600 kg/m3 sűrűségű anyagokat is képesek kezelni 150 és 200 mm átmérőjű nyílásaikon. A 150 mm-es és 200 mm-es íriszszelepek fehér acetál vezérlőgyűrűvel és kioldóval rendelkeznek a csökkentett kopás érdekében.

A 250 mm-es íriszszelepek fehér acetál szorítógyűrűvel, fogantyúval és kioldószerkezettel rendelkeznek. A természetes gumiból, EPDM-ből és szilikonból készült, fehér színű, öntött membránok mindegyike FDA által jóváhagyott anyagokból készül.

Az élelmiszer- és gyógyszeriparban a puha diafragma gyengéden bánik a kezelt termékkel, így az írisz szelep alkalmazása veszteségcsökkentő hatású.

A higiénikus írisz szelep előnyei

  • Az írisz szelepek nem tömődnek el
  • Csak az FDA által jóváhagyott diafragma érintkezik a termékkel
  • Alkalmazható termék méréshez és adagoláshoz
  • Könnyű tisztítani, és csekély karbantartást igényel
  • 1D/2D kategóriájú ATEX bizonylat
  • Csak a membrán érintkezik a termékkel.
  • Nagyon könnyen szabályozható a por és a tabletták áramlása
  • Egyedi rögzítőelemek a gyors szétszereléshez – nincs szükség szerszámokra