High containment osztott pillangószelep

Osztott pillangószelep: a gyógyszer aktív hatóanyagok letöltése, vagy áttöltése során fennáll a kiporzás veszélye, ami a kezelő egészségére káros hatással lehet. Ezen túl az anyag áttöltése a nem megfelelő zárás esetén a  terméket is kiteszi a különböző környezeti hatásoknak, ami negatívan befolyásolhatja a minőségét.

Érzékenyen szabályozható anyagáramlás high containment kivitelben

Az Andocksysteme kettős pillangószelepei (SBV) biztonságos módszert nyújtanak a termékek egyik tartályból a másikba, vagy izolátorból tartályba való áttöltésére. A szelep úgy van kialakítva, hogy minimális a környezetbe történő por kibocsátás. Gyógyszer hatóanyagok és más olyan termékek továbbítására használatos, amelyeknek az elkülönítése egészségvédelmi vagy biztonságtechnikai okokból szükséges. Ezek a szelepek továbbá elősegítik a termék áramlását, és segítenek biztosítani a termék sterilitását. Az SBV dokkoló rendszer egy aktív és egy passzív szelepből áll, amelyeket mindkét oldalon nagy pontosságú csapágyazás tart. Az aktív szelep, amely kézzel vagy automatikusan működtethető, be van építve a dokkoló állás ürítő vagy töltő oldalába. A passzív szelep a mobil konténerhez csatlakozik. A dokkoláskor illesztő csapok központosítják egymáshoz az aktív és passzív szelepet. A dokkolás után a két szelep együtt nyílik és az átürítés a környezettől teljesen elkülönített módon történik. A kettős szelepek keretbe foglalt PTFE tömítő rendszerrel vannak ellátva, amely alkalmas az agresszív porok és folyadékok elkülönítésére.

Osztott pillangószelep előnyei

  • Biztonságos munkakörülmények, a szükséges OEL szint tartásával
  • Megőrzi az érzékeny termékek minőségét a környezeti hatásoktól és szennyezéstől
  • A kiporzás megszűnése csökkenti a takarítási költségeket és az állásidőt
  • Az intenzív áramlás időt takarít meg

 

Az Andocksysteme a minőségi tárolás, dokkolás fejlesztésének és tervezésének, valamint az ömlesztett anyagok kezelésének specialistája

Az Andocksysteme élenjáró cég a magas minőségű containment dokkoló szelepek és mintavevők fejlesztésében és gyártásában