Osztott pillangószelep, dokkolószelep - High containment

Osztott pillangószelep, dokkolószelep: a gyógyszer aktív hatóanyagok letöltése, vagy áttöltése során fennáll a kiporzás veszélye, ami a kezelő egészségére káros hatással lehet. Ezen túl az anyag áttöltése a nem megfelelő zárás esetén a  terméket is kiteszi a különböző környezeti hatásoknak, ami negatívan befolyásolhatja a minőségét.

Finoman szabályozható anyagáram high containment kivitelben

Az Andocksysteme kettős pillangószelepei (SBV) biztonságos módszert nyújtanak a termékek egyik tarolóból a másikba, vagy izolátorból taroló edénybe való áttöltésére, illetve tároló edényből kiszerelő (formuláló) berendezésbe. A szelep kialakítása olyan , hogy minimális a környezetbe történő por kibocsátás fordulhasson elő. Gyógyszer hatóanyagok és más olyan termékek továbbítására használatos, amelyeknek az elkülönítése egészségvédelmi vagy biztonságtechnikai okokból szükséges. Ezek a szelepek továbbá elősegítik a termék áramlását, és segítenek biztosítani a termék sterilitását.

Az SBV dokkoló rendszer egy aktív és egy passzív szelepfélből áll, amelyeket mindkét oldalon nagy pontosságú csapágyazás tart. Az aktív szelepfél, amely kézzel vagy automatikusan működtethető, be van építve a dokkoló állás ürítő vagy töltő oldalába. A passzív szelepfél a mobil konténerhez csatlakozik. A dokkoláskor illesztő csapok központosítják egymáshoz az aktív és passzív szelepfeleket. A dokkolás után a két szelepfél együtt nyílik és az átürítés a környezettől teljesen elzártan, zárt módon történik meg. A dokkolószelepek EPDM és PTFE tömítő rendszerrel vannak ellátva, amely alkalmas az agresszív porok és folyadékok izolált átadására.

Osztott pillangószelep/dokkolószelep előnyei

  • Biztonságos munkakörülmények, a szükséges OEL szint tartásával
  • Megőrzi az érzékeny termékek minőségét a környezeti hatásoktól és szennyezéstől
  • A kiporzás megszűnése csökkenti a takarítási költségeket és az állásidőt
  • Az intenzív áramlás időt takarít meg

 

Az Andocksysteme a zárt rendszerű, conatinment elvárásoknak megfelelő ömlesztett anyag tárolás, kezelés, valamint dokkoló szelep megoldások specialistája.

https://www.youtube.com/watch?v=Ieq8bajS1J8