HFFS csomagológép nagy tasakokhoz

A hagyományos tasakkészítő gépeknél problematikus a csomagolás helyzetének megtartása a töltési folyamat alatt, ezért alacsony a töltési sebesség és több az elutasított tasak. A HFFS csomagológép nagy tasakokhoz kifejezetten nagyobb mennyiségek és tömegek hatékony kezelésére tervezett gép garantálja a maximális hatékonyságot, tökéletes eredményekkel.

Folyadék vagy szilárdanyag töltőgép nagyméretű tasakokhoz, 15 kg-ig

A Bossar HFFS (horizontal form fill and seal – vízszintes formázó, töltő és záró) csomagológépeinek GMB sorozatát nagyméretű, nehéz, rugalmas tasakok töltésére fejlesztették ki.

A GMB sikerének kulcsa a szabadalmaztatott szállítási rendszer. A hagyományos mozgórúd-szállító megoldástól eltérően, a GMB mechanikus megfogókat használ egy láncon vagy egy lineáris karusszelen. Ez az egyedülálló rendszer tökéletesen tartja a tasakot a teljes töltési és lezárási folyamat során, akár 15 kg tömegig.

A higiénikus termelési környezetben használható GMB autokláv funkcióval rendelkezik az előre elkészített tasakok vagy fóliák sterilizálására. Legfeljebb 4 töltőállomással tökéletesen alkalmazható alacsony savtartalmú ételek, mint például hal, folyékony levesek, szószok, előfőzött ételek, zöldségek, pástétom és még sok más nem élelmezési cikk, háziállat eledel széles választékának csomagolására.

A GMB gépek akár 4 munkaállomással felszerelhetők olyan funkciók ellátására, mint a termék betöltése, gáz vagy gőz befecskendezés, tasak nyújtás vagy kiegészítők, például újrazáró elem vagy szelep felhelyezése. Ez lehetővé teszi a felhasználói igények kielégítését.

Minden gép alapkivitelben fel van szerelve két felső lezáró egységgel, amelyek lehetővé teszik az összes csomagolási típus hatékony lezárását, ideértve a vastag fóliákat is, amelyeket leggyakrabban használnak folyadékok, szilárd anyagok és fagyasztott áruk nagyméretű csomagolására.

A GMB sorozatgyártási sebessége maximum 80 egység/perc, az edényméret akár 460×500 mm, a töltési térfogat 15 literig terjed. Mindezt piacvezető módon 70 dB működési zaj alatt tartva, a szabadalmaztatott lineáris megfogó-karusszel rendszernek köszönhetően.

HFFS csomagológép nagy tasakokhoz előnyei:

  • Kifejezetten nagyméretű selejtmentes csomagoláshoz tervezve
  • Magas termelékenység, alacsony üzemkiesés gyors megtérülést biztosít
  • Képes lezárni a nagyméretű tasakokhoz használt legvastagabb fóliákat is
  • Az opciók széles választéka különféle záróelemeket és gőzbefecskendezést kínál

 

Bossar designs and manufactures a wide range of HFFS packaging machines featuring a full-servo control system.