HFFS csomagoló gép - moduláris

A hagyományos HFFS csomagoló (horizontal form fill seal) vízszintes formázó, töltő és záró csomagológépek széles méret és típus választéka áll rendelkezésre egyedi igények kielégítésére. A modern moduláris rendszer lehetővé teszi a teljesen személyre szabott megoldást, azaz nincs kompromisszum a tasak minőségével és a gyártás sebességével kapcsolatban.

Rugalmas tasaktöltő gép folyadékok, szemcsés és porszerű termékek csomagolására

A Bossar BMK sorozata egy teljesen moduláris tasaktöltő rendszer, melyet az élelmiszeripar, vegyipar, személyes higiénia és a kozmetika számára terveztek. Az előfőzött ételeket tartalmazó autoklávozható tasakoktól a szelepes folyadék tasakokig a BMK sorozat számos gyártó igényeit kielégíti.

A BMK sorozat három független és testre szabható modult tartalmazó vázszerkezettel készül. Az elsőben a felcsévélt csomagolóanyag kihúzása történik, a következő modul kialakítja az igényeknek megfelelő formát, végül a tasaktöltő modul helyezkedik el. Mindegyik modul többféle változatban rendelhető, számtalan csomagolási megoldás kombinációját lehetővé téve.

Ez a rugalmas megközelítés több mint 35 különféle tasak gyártását teszi lehetővé a BMK sorozatú gépekben, cipzáras, szelepelt és formázott tasakokkal. 600 mm átmérőjű kettős filmcsévék alkalmazásával csökkenthető a filmváltások közti állásidő, lehetővé téve 200×300 mm-ig terjedő tasakok előállítását, 2500 ml maximális térfogattal.

Az adagolóegységek széles választékával – szelep, volumetrikus töltő, csigás adagoló, többfejes mérleg, áramlásmérő, stb. – bármilyen terméket csomagolhatunk a BMK géppel. A tasakzárás történhet szeleppel vagy cipzárral, lehet benne szívószál, ha szükséges.

A felépítés és az üzemeltetés tervezésénél az erő és a megbízhatóság, valamint a könnyű karbantartás és higiénia volt a fő szempont. A mechanikus szállítórendszer megbízhatóságot és akár 200 tasak/perc teljesítményt nyújt a konfigurációtól függően.

A gyors termékváltás, formátumváltoztatás érdekében a vágóberendezést, a befogót és a szervomotoros fóliahúzó egységeket érintőképernyős kezelőpanelen állítják, egyetlen gombnyomással. A gép minden területe látható az átlátszó higiénikus borítókon át, és könnyen hozzáférhető karbantartás és tisztítás céljából.

MODULÁRIS HFFS CSOMAGOLÓ GÉP ELŐNYEI

  • Moduláris kialakítás – a pontos igényeknek megfelelő opciók választhatók
  • Nagyon sokféle tasakot sokféle méretben képes kialakítani
  • Gyors formátumváltó rendszer csökkenti az állásidőt
  • Robusztus felépítés maximalizálja a gép élettartamát
  • Adagolási lehetőségek széles választéka, bármilyen terméktípushoz
https://www.youtube.com/watch?v=uS8L6jqtHac

Bossar designs and manufactures a wide range of HFFS packaging machines featuring a full-servo control system.